Udruga Žene za otok: Island Business Women - konferencija i prezentacija poduzetničkog kataloga

Udruga Žene za otok u srijedu, 21. rujna 2022. godine, organizira edukativno-prezentacijsko događanje pod nazivom Island Business Women kojeg čine konferencija koja će u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk) startati u 17.00 sati, a za kojom će uslijediti prezentacija kataloga Žene - krila i korijeni, kojim se predstavljaju otočne poduzetnice kao posebne ambasadorice Zlatnog otoga.

Ciljevi konferencije, poručuju organizatorice, mogu se sažeti na poticanje i razvoj poduzetništva među ženama te njihovo umrežavanje. Kroz iznošenje inspirativnih priča i prezentaciju različitih projekata njome se želi uspostaviti logistika za razvoj poduzetničkih aktivnosti žena, razmjenu iskustava te formiranje novih tržišnih suradnji i prilika. Ova konferencija, u svome drugom izdanju, predstavlja nastavak svih onih aktivnosti kojima Žene otoka Krka pomažu poduzetnicama u smjeru osnaživanja i educiranja. Na konferenciji će sudjelovati: Linda Pošćić Borovac (poduzetnica, spisateljica, pjesnikinja, koautorica knjige DISASTER - dijagnoza modernog biznisa, 2021., od strane CMA New York, proglašena Best Corporate Book), Kristina Ercegović (poduzetnica, spisateljica, poslovna savjetnica za mikro i male poduzetnike, vlasnica tvrtke Zaokret u sklopu koje projektom Business Café umrežava, savjetuje i educira male poduzetnike), Vlasta Brozičević (specijalistkinja fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologinja s više od 30 godina iskustva u liječenju i rehabilitaciji poremećaja koštano-mišićnog sustava, kreatorica DRVB metode) i Dunja Siuc Valković (doktorica medicine, magistra kliničke farmakologije i toksikologije, direktorica globalnog upravljanja razvojem poslovanja u kompaniji JGL).

Nakon konferencijskog dijela, bit će prezentiran katalog Žene - krila i korijeni kojom se predstavljaju poduzetnice koje su sudjelovale na istoimenoj manifestaciji, 21. svibnja 2021. godine, priređenoj u Frankopanskom kaštelu u gradu Krku. One su pritom, na sebi svojstven način, ukazale na prirodne i kulturne ljepote otoka, prezentirajući u isti mah i svoje aktivnosti. Sama publikacija tako je zamišljena kao suvenir koji promovira Krk, ali i poslovanje vrijednih otočanki koje žive i posluju usklađene s otokom.