Udruga Potrošački centar: Savjetovanje potrošača

Udruga Potrošački centar iz Rijeke i Grad Krk pozivaju na besplatno savjetovanje potrošača koje će se u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine, s početkom u 17.00 sati, održati u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk).

Namjera ovog savjetovanja je širu javnost informirati o aktualnostima u sektoru zaštite potrošača, odnosno potrošačima pomoći u ostvarivanju njihovih prava. Kroz izlaganja i diskusiju na savjetovanju će sudjelovati predstavnici Grada Krka, Agencije HANFA, Udruge Potrošački centar i drugih zainteresiranih strana za savjetovanje građana o potrošačkim pravima.

Središnja tema savjetovanja su kriptovalute u sklopu koje će se raspravljati o: problemima potrošača zbog nereguliranog tržišta, zaštiti neinformiranih korisnika na kriptotržištu, obavezama prilikom izravnog trgovanja zbog visokih rizika te ostalim uz to vezanim aktualnostima i novostima.

Udruga Potrošački centar neprofitna je organizacija za zaštitu prava potrošača koja promiče prava svih građana i pruža pomoć kroz informiranje i edukaciju građana putem elektronskih medija i interaktivnih internetskih platformi umreženih putem sredstava elektroničke komunikacije. Ciljevi Udruge su ostvarivanje prava na sigurnost roba i usluga, pružanje punih i pravodobnih informacija, ostvarivanje prava na izbor proizvoda, kao i prava na naknadu štete u slučaju da je povrijeđeno neko od prava potrošača.


Program savjetovanja:
 

16.30

Evidentiranje sudionika

17.00

Uvod moderatora

Pozdravni govor predstavnika Grada Krka

Izlaganje o potrošačkim pravima i vezanim novostima

17.30

Pauza

17.40

Izlaganje o kriptovalutama

18.00

Kviz

18.10

Pitanja i odgovori