Udruga Kreativni Krk predstavlja Advent u izlogu, novi projekt proizašao iz suradnje s Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan

Znamo kako je Udruga Kreativni Krk prije šest godina pokrenula manifestaciju naziva Advent na Placi sa željom da sugrađanima pruži prigodan sadržaj u vrijeme adventa. Uslijed pandemije bolesti COVID-19 i donesenih protuepidemijskih mjera, jasno je kako će ove godine to prigodno blagdansko događanje, nažalost, izostati.

Međutim, članovi Kreativnog Krka, uslijed svega navedenog, okrenuli su se onome što najbolje znaju: kreativnom stvaralaštvu i novim idejama. Naime, već godinama krčka starogradska jezgra, u mjesecu prosincu, izgleda pomalo tužno i hladno. Stoga su, motivirani razdobljem blagdanskog slavlja i zimskih radosti, iznašli ideju kako u samo središte grada unijeti radost i toplinu. Novim projektom Advent u izlogu želja im je starogradsku jezgru pretvoriti u veliki izložbeni prostor, i to na način da se, u suradnji s Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, svi prigodni crteži, pjesmice, rukotvorine i ostali umjetnički radovi krčkih mališana, izlože u izlozima trgovina i ostalih (poslovnih) prostora duž glavne ulice. Zahvaljujući angažmanu naših najmlađih učenika te predanom radu njihovih učiteljica (Vanje Modrušan, Smiljke Ivanović, Maje Karabaić, Željke Žic Stašić, Margite Justinić, Jasne Balorda, Željke Karamarko, Ane Maglić, Karmele Vajdoher Žilić), kao i voditeljica programa produženog boravka (Lorete Galović, Mihaele Kosić Dujmović, Morene Franin, Nadje Nekić, Ive Žic), a uz podršku i pomoć ravnatelja Serđa Samblića, ove godine izloge prelijepljene novinskim papirom zamijenit će pravi maleni umjetnički prozorčići!

Glavni cilj i ideja ovog projekta su i više nego jasni, a podrazumijevaju oživljavanje starog grada kroz poziv vlasnicima poslovnih prostora u starogradskoj jezgri da otvore svoja vrata kako bi svaki prolaznik imao priliku ući u predivan svijet dječje mašte tijekom najljepšeg razdoblja u godini. Otvorenje, tj. postavljanje izložbe odvijat će se na blagdan sv. Nikole, 06. prosinca 2020., s time da će postav trajati sve do bladana sv. Tri kralja, odnosno do 06. siječnja 2021. godine.