Udruga Krčka beseda u novoj potrezi za pjesničkim talentima

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni internetski portal otok-krk.org raspisuju tradicionalni literarni natječaj za najbolju pjesmu čija je tema Moje plime i oseke, što, naravno, ne mora biti naslov prijavljenog uratka.

Na natječaju mogu sudjelovati svi čitatelji ove obavijesti, bez obzira na dob i mjesto stanovanja. No, pjesma koja se prijavljuje mora biti napisana u Wordu, potpisana punim imenom i prezimenom, adresom i brojem telefona autora te proslijeđena isključivo e-mailom na: otokkrk.org@gmail.com, i to zaključno do ponoći 15. veljače ove godine. Svaki autor može prijaviti najviše dvije pjesme: jednu na hrvatskom standardnom jeziku (ili nekim od srodnih jezika) i jednu na nekoj od varijanti čakavskog narječja. One moraju biti autorske te dosad neobjavljivane u tiskanim medijima.

Žiri u sastavu Nede Milenovski, Marije Ban i Eme Jedrlinić izabrat će najbolje pjesme u dvije kategorije, i to po tri napisane hrvatskim standardnim jezikom i jednako toliko onih ispisanih čakavštinom, čiji će se autori, potom, prigodno nagraditi. Naposljetku, pjesme će biti objavljene na portalu otok-krk.org te umnožene i dijeljene prolaznicima na Svjetski dan pjesništva, 21. ožujka, dok će ih autori, u sklopu završne svečanosti programa Utoplimo krčku zimu, točnije Susreta pjesnika i pjesništva otoka Krka, imati prilike prezentirati zainteresiranoj javnosti, ako epidemiloške prilike to dotad dopuste.