U Vrhu obilježena 25. obljetnica otvorenja nove zgrade osnovne školske

U Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan - Područnoj školi Vrh, 09. lipnja 2023. godine, prigodnim je programom obilježena 25. obljetnica otvorenja nove zgrade osmogodišnje osnovne školske.

Vršanska je škola, podsjetimo, otvorena 24. siječnja 1998. godine, a pohađaju je učenici iz mjesta Bajčići, Poljica, Brusići, Nenadići, Brzac, Milohnići, Linardići, Žgaljići, Skrbčići, Pinezići, Kosić, Salatić i Vrh. Škola danas broji 145 učenika od prvog do osmog razreda, a od 2006. godine ima status Eko-škole kojim potvrđuje model odgoja i obrazovanja osjetljiv na pitanja ekologije, odnosno zaštite okoliša i održivog razvoja.

Deset godina nakon otvorenja škole uređen je i Mediteranski vrt koji krasi njezin eksterijer, u koji i nadalje svoj trud ulažu svi učenici i učitelji. Radovi na uređenju vrta trajali su pune tri godine, a svečanost otvorenja priređena je 14. ožujka 2008. Od 2018. vrt nosi titulu najljepše učionice na otvorenom, a prethodno je, 2011. godine, bio proglašen najljepšim mediteranskim vrtom područnih osnovnih škola Republike Hrvatske.

Svečanost proslave započela je točno u podne školskom priredbom. Nakon himne, nastupa mladih folkloraša te pozdravnih riječi ravnatelja Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Serđa Samblića i krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, učenici Područne škole Vrh iskazali su se u recitiranju, pjevanju, sviranju, plesanju i glumi. Tijekom priredbe novčanom su potporom Grada Krka, koju im je uručio osobno gradonačelnik Vasilić, nagrađeni mentorica Ivona Mršić zajedno sa učenicama koje su sudjelovale na državnom natjecanju iz vjeronauka.

Nakon priredbe, svi uzvanici i gosti pozvani su na fotografsku izložbu na temu Mediteranskog vrta postavljenu u auli škole, uz koju je održan i sajam Učeničke zadruge Busilak. Svečanost je završena druženjem i šetnjom Mediteranskim vrtom.