U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, Foto klub Krk priredio drugu izložbu u Gradu Prijedoru

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, potpomognutim sredstvima Grada Krka, sredinom srpnja ove godine, Foto klub Krk zabilježio je drugo po redu gostovanje u bosanskohercegovačkom Gradu Prijedoru.

Ondje je, na otvorenom, u središtu Malenog gradskog trga, u sklopu manifestacije Prijedorsko ljeto, priređena izložba fotografija članova ovog aktivnog udruženja, mahom entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i fotografiranje, na kojoj su uglavnom predstavljene prirodne ljepote i arhitektura grada i otoka Krka. No, u želji da se javnosti pokažu ostvarenja i ostalih fotografa amatera, izloženi su bili i uradci nagrađeni na prethodnim izdanjima međunarodnog fotografskog salona kojeg Foto klub Krk već sedmu godinu za redom organizira pod geslom Ljeto, more, sunce (Summer, Sea, Sun).

Izložbu su, pored brojnih građana, posjetili zamjenik gradonačelnika Grada Prijedora Žarko Kovačević, zatim rukovoditeljica Odjela za kulturu Grada Prijedora Jadranka Mijić te članovi Udruženja za očuvanje tradicijskih vrijednosti.

Predstavnicima Foto kluba Krk ovom su prigodom društvo pravili i članovi Katedre Čakavskog sabora Kornić, a boravak u Bosni i Hercegovini iskoristili su za posjet katoličkoj opatiji Marija Zvijezda, inače samostanu trapističkog reda nedaleko Banje Luke, kao i za razgledavanje tradicionalne drvene sakralne arhitekture - crkava brvnara - u okolici Prijedora.

Za sljedeću godinu najavljen je i uzvratni posjet delegacije iz Grada Prijedora.