U prošlogodišnjoj anketi dviju platformi GetByFerry.com i GetByBus.com Krk označen jednim od najčišćih hrvatskih otoka

U prošlogodišnjoj anketi dviju platformi GetByFerry.com i GetByBus.com Krk je označen jednim od najčišćih hrvatskih otoka kojem je, također, pošlo za rukom dobiti najvišu ocjenu po pitanju ukupnog zadovoljstva svojih posjetitelja.

Istraživanje provedeno među putnicima potvrdilo je kako Hrvatska prerasta u sve popularniju destinaciju za odmor. Rezultati govore da više od 90 posto gostiju planira povratak u Hrvatsku, njih 96 posto preporučili bi našu zemlju svojim prijateljima, a 95 posto se u Hrvatskoj osjeća iznimno sigurno. Prema službenim podacima, Hrvatska je do studenog 2023. godine ostvarila gotovo 18 milijuna posjetitelja, odnosno 100 milijuna noćenja.

Što se Krka tiče, posjetitelji su ga svojim ocjenama prepoznali kao jedan od najčišćih hrvatskih otoka koji uspijeva ispuniti očekivanja. Po pitanju kvalitete smještaja, Malinska, Baška i Murter ocijenjeni su čistom peticom. Malinska je jednako ocijenjena i za cijenu smještaja. Visoke ocijene također su dobili Baška i Murter, s čak 90 i 87 posto zadovoljnih posjetitelja. S obzirom na sigurnost posebno su istaknuti Primošten, Rovinj i Krk.

 

 

U kategoriji restorana i njihovih cijena, očekivanja su najviše ispunili Baška i Poreč, s visokim ocjenama u obje kategorije. Najboljima su ocijenjene i plaže na otoku Krku, s Malinskom i Baškom pri samom vrhu, a slijede ih one na Rabu, Lošinju, Korčuli i Braču.


Ukupni rezultati ankete

GetByFerry.com i GetByBus.com su online platforme za kupnju autobusnih i trajektnih karata, sa sjedištem u Splitu, a svake godine više od 500 tisuća njihovih putnika sudjeluje u anketi koja ispituje zadovoljstvo vezano uz boravak u Hrvatskoj.