U ljetne Tramonto glazbene sesije uvodi koncert Dimitrija Dimitrijevića

Događanjima Udruge Kreativni Krk i ove se godine pridružuje petodijelna manifestacija Tramonto, čiji će se besplatni koncertni programi srijedom - 29. lipnja, 13. i 27. srpnja te 17. i 31. kolovoza - odvijati na Trgu krčkih glagoljaša, i to s početkom u 21.00 sat.

Riječ je o nezaobilaznoj ljetnoj manifestaciji tijekom koje će svoje glazbene priče predstaviti protagonisti domaće alternativne scene Miriiam, marisol, Lovely Quinces i Seine, s time da će seriju koncertnih gostovanja, 29. lipnja, otvoriti Dimitrije Dimitrijević.

Dimitrije Dimitrijević kantautorski je projekt Dimitrija Simovića, basista i pjevača grupe Igralom. Započeo je, 2017., u Zagrebu, gdje su uz pomoć Ivana Grobenskog snimljena dva EP-ja: Južno i Ponestaće. Dimitrijević je odsvirao preko 80 koncerata s namjerom da svoj zvuk pronađe u suradnji s uvijek drugom ekipom pratećih glazbenika. Tako se u sklopu ovog projekta na pozornicama diljem regije smijenilo više od 20 različitih glazbenika dovevši do toga da zvuk Dimitrijevića bude bogat i raznovrstan. Nedavno mu je, pod okriljem izdavačke kuće Menart, objavljen debitantski album Čar-pitanje. Na albumu se može čuti lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip-hopa, bluesa, alternative, funka, synth-popa, RnB-ja, elektronike i ambijentalne muzike.

Na krčkom će koncertu, uz Dimitrija, nastupiti i Dimitrijević orkestar kojeg čine: Sara Renar (synth, vokal), Vedran Peternel (soundscape), Viktor Slamnig (bas), Jakša Perković (gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj), Leo Beslać (synth).

 

 

Raspored koncerata:

 

29. lipnja, Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Dimitrije Dimitrijević

 

13. srpnja, Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Miriiam

 

27. srpnja, Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: marisol

 

17. kolovoza, Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Lovely Quinces

 

31. kolovoza, Trg krčkih glagoljaša, 21.00

– Tramonto: Seine