U krčkom dječjem vrtiću održana božićna priredba; vrtićka aula ukrašena jedinstvenim, filcanim jaslicama

Kao što priliči ovom predbožićnom vremenu, u Dječjem vrtiću Katarina Frankopan - Matičnom vrtiću Krku, 21. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima održana je tradicionalna božićna priredba koja je okupljene vrtićarce iz Matičnog i Područnog vrtića Krk te njihove odgojitelje ne samo zabavila, već i glazbeno educirala.

Priredba je u prepunoj vrtićkoj auli započela nastupom polaznika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka - Područnog odjela Krk, čime je uspješna suradnja dviju odgojno-obrazovnih ustanova otvorila novo poglavlje. Čast da predstave sve ono što su naučili u prethodnom periodu tako su dobili najmlađi krčki glazbenici, a da se vrtićkoj publici svidjelo ono što čuju - klavijature, klarinet, flautu, harmoniku, gitaru ili kontrabas - posvjedočilo je njihovo glasno aplaudiranje i odobravanje. Scenu su potom preuzeli protagonisti božićne predstave Snježno prijateljstvo, simpatične pahuljice i razigrani snjegovići, koji su još jednom, na djeci prilagođen način, progovorili o važnostima i vrijednostima prijateljstva i zajedništva. Ovu maštovitu kazališnu igru u cijelosti su, što znači tekstualno, vizualno i glazbeno, osmislili i izveli krčki odgojitelji: Blaženka Samblić, Melita Morić, Jasminka Srakočić, Samja Perić, Lucija Kosić Palić i Marko Stojković.

 

 

Međutim i oni koji mimo različitih programskih aktivnosti koje se ovdje redovito odvijaju posjete vrtić, na samom ulazu zateći će jedinstven prizor, velike jaslice čije su minuciozne figure kreirane tehnikom filcanja krčke ovčje vune, i to tijekom kreativnih radionica čije je vođenje bilo povjereno odgojiteljici Jasminki Gršković. Zajedno s mališanima, u izradi jaslica sudjelovale su: Danijela Crnčić Vidas, Katarina Skomeršić Grgurić, Sanja Perić, Iva strčić Jurešić, Tamara Bajčić, Iva Hriljac Dijanić, Edita Mašić i Jasminka Srakočić. A namjera je da upravo filcanje, kao tehnika izuzetno pogodna za rad s djecom različitih uzrasta, postane svojevrsni vrtićki brend, s obzirom da su je svi zavoljeli i prepoznali njezine mnoge kreativne i ekološke potencijale.