Turneja radosti: Grad Krk spreman za Sportske igre mladih

Sportske igre mladih predstavljaju sportsko-edukativni projekt namijenjen djeci i mladima koji se ove godine održava po 22. put, i to u kontinuitetu od 1996. U središtu svih dosad odigranih Sportskih igara bili su osnovnoškolci i srednjoškolci, a ovaj se program trenutno provodi u tri zemlje: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji. U posljednjih 20 godina Sportske igre okupile su više od milijun sudionika.

Krčko izdanje Sportskih igara mladih, pod geslom Turneja radosti, održat će se u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, na prostoru gradske rive, s početkom u 09.00 sati, a sudionike, učenice i učenike iz svih otočnih osnovnih škola, očekuju natjecanja u graničaru i atletici, točnije utrci na 60 metara. I dok će se utrka trčati individualno, posebno u muškoj, a posebno u ženskoj konkurenciji, ekipe što ih očekuje igranje graničara bit će mješovite, s time da će se najuspješnije mlade krčke sportašice i sportaši kvalificirati izravno za sudjelovanje u državnoj završnici.  

Sportske igre mladih, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske propagiraju zajedničku nacionalnu kampanju koja sadržavati edukativne aktivnosti usmjerene prema djeci na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja, ovisnosti  o drogama i alkoholu te promicanja pozitivnih životnih stilova. Uloga krčkog domaćina povjerena je Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan.