Triola Kamplin Fest - Celebrate Local: Kulturno društvo Kornić, Klapa Kaštadi i Gradska glazba Krk

Triola Kamplin Fest naziv je manifestacije koja se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, odvija na slikovitom Trgu Kamplin u gradu Krku, a kojoj je zadaća promocija glazbe, obogaćivanje turističke ponude te, u konačnici, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Budući da je program manifestacije podijeljen na tri tematska dana, otud i ideja da ju se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što čine skladnu cjelinu. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju cjelina: [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes. Prvom su obuhvaćena tri utorka posvećena različitim vidovima tradicijske glazbe, drugom tri četvrtka dodijeljena jazzu, swingu i countryju, a trećom tri subote, uz atraktivne bendove, namijenjene vrhunskoj zabavi i uživanju!

Treća, ujedno i posljednja, Celebrate Local večer, kao dio Triola Kamplin Festa, na redu je 30. kolovoza kada će sva svoja umijeća demonstrirati Kulturno društvo Kornić, Klapa Kaštadi i Gradska glazba Krk.

S namjerom populariziranja, promoviranja, ali i očuvanja otočnih kulturnih i etnoloških vrijednosti, pred publiku će izaći Kulturno društvo Kornić, ponosni čuvari prepoznatljivog folklorno-umjetničkog izričaja kojim su objedinjeni: pučka glazba, netemperirani niz dvoglasja tijesnih intervala u svirci sopela i pjevanju, zatim narodni plesovi i narodne nošnje. Svu ljepotu, melodičnost i zvonkost klapske pjesme ovog će puta demonstrirati Klapa Kaštadi iz Poljica čiji članovi osim a capella izvedbi, u svojim nastupima njeguju i obrade pjesama uz gitaru i mandolinu. Repertoar Kaštada, okupljenih sada već daleke 1998. godine, najčešće čine pučke pjesme sjevernojadranskog i dalmatinskog primorja, ali i sve ostale skladbe namijenjene višeglasnom pjevanju. Priliku da pokažu koliko su složni i uštimani dobit će i članovi Gradske glazbe Krk, jednog od najstarijih glazbenih udruženja takve vrste u Hrvatskoj koje bilježi zavidnih 190 godina djelovanja. Krčki limenjaci, kako ih često voli zvati, svoj su ljetni program ispunili brojnim evergreenima i rock klasicima.