Triola fest započeo nastupima Folklornog društva Poljica, Klape Nono i Martina Majerle Trija

Treće izdanje Triola festa, popularne ljetne manifestacije koju donosi Turistička zajednica Grada Krka, 27. lipnja 2023. godine, otpočelo je nastupima Folklornog društva Poljica, Klape Nono i Martina Majerle Trija.

Zadaća ovog festivala ogleda se u promociji glazbe, obogaćivanju turističke ponude te, u konačnici, poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva. Budući da je festivalski program podijeljen na tri tematska dana, otud i ideja da ga se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što čine skladnu cjelinu. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju cjelina: [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes. Prvom su tako obuhvaćena tri utorka posvećena različitim vidovima tradicijske i tradicijom inspirirane glazbe, drugom dva četvrtka dodijeljena akustičnom pop-rocku, jazzu i fuzijama, a trećom dvije subote, uz atraktivne bendove, namijenjene vrhunskoj zabavi i uživanju!

 

 

Upravo u sklopu tematske cjeline Celebrate Local, festival su otvorili promenadni nastupi Folklornog društva Poljica i Klape Nono. I dok je jedno od triju krčkih folklornih udruženja predstavilo segment otočne folklorne baštine u glazbi, plesu i kulturi odijevanja, Klapa Nono publici je donijela dio mediteranske glazbene tradicije izvodeći klapske pjesme nadaleko prepoznatljive po višeglasju i a capella pristupu. U odnosu na promenade odrađene na Veloj placi i duž rive, na Trgu krčkih glagoljaša, Martina Majerle Trio, predvođen bivšom solisticom Putokaza, predstavio je projekt Mediteranske priče, u sklopu kojeg su joj se na pozornici pridružili glazbenici Mario Šimunović na akustičnoj gitari i Zvonko Vukoja na harmonici. Projektom je tako predstavljen raskošni glazbeni svijet Mediterana obogaćen suvremenim pop izričajem!

 

 

U nastavku festivala, 06. srpnja, na Trgu krčkih glagoljaša, slijedi akustični performans Sandra Bastiančića, u sklopu Easy Going četvrtka, 15. srpnja, koncert rock/reggae/ska grupe One Dread, u sklopu Good Vibes subote, te, 18. srpnja, promenadni nastup Kulturno-umjetničkog društva Vrh i koncert Jose Butorca, iznova u sklopu Celebrate Local utorka. Sva navedena koncertna zbivanja su besplatna i započinju u 21.00 sat.

Autor fotografija: Borut Brozović (Turistička zajednica Grada Krka).