Triola Fest: Treća sezona popularne ljetne manifestacije

Treću godinu za redom Turistička zajednica Grada Krka priređuje Triola Fest, ljetnu manifestaciju čiji je cilj promocija kulture, glazbe i tradicije te obogaćivanje turističke ponude. Uz slobodan ulaz, svi posjetitelji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza moći će na slikovitom Trgu krčkih glagoljaša uživati u različitim glazbeno-scenskim izvedbama, upoznati dio lokalne glazbeno-plesne tradicije te se, pritom, odlično zabaviti.

Glavna karakteristika Triola Festa stilska je raznolikost. Budući da je program manifestacije podijeljen na tri tematske cjeline, otud i ideja da ju se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri međusobno usklađena tona. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju cjelina: [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes. Prvom su obuhvaćena tri utorka posvećena različitim vidovima tradicijske glazbe i plesa, drugom dva četvrtka dodijeljena pop-rocku i jazzu, a trećom dvije subote, uz atraktivne bendove, namijenjene vrhunskoj zabavi i uživanju!

 

 

Program Festivala:
 

[C] Celebrate Local

– 27. lipnja, 18. srpnja i 29. kolovoza, u 21.00 sat

Ovogodišnje izdanje Triola Festa, 27. lipnja, u sklopu teme Celebrate Local, otvaraju nastupi Folklornog društva Poljica, Klape Nono te Martina Majerle Trija. Nastupi Kulturno-umjetničkog društva Vrh i Jose Butorca, jednog od najpoznatijih glasova s Kvarnera, ujedno i višestrukog pobjednika popularnog festivala Melodije Istre i Kvarnera, na rasporedu su 19. srpnja, dok će Celebrate Local tematske večeri 29. kolovoza zaključiti Kulturno društvo Kornić, Klapa Vejanke i Gradska glazbe Krk, promenadnim nastupima samim središtem grada.

 

 

[E] Easy Going

– 06. srpnja i 17. kolovoza, u 21.00 sat

Prva od dvije Easy Going večeri, 06. srpnja, posvećena je akustičnim pop-rock izvedbama, i to uz koncertno predstavljanje Sandra Bastiančića, autora, gitarista i pjevača riječke grupe En Face. Druga je večer, 17. kolovoza, rezervirana za koncert Elvis Stanić French Touch Accordion Tria, predvođenog Elvisom Stanićem, jednim od najnagrađivanijih hrvatskih jazz glazbenika i multiinstrumentalista. Pored Elvisa Stanića na harmonici, Trio još čine Spartaco Črnjarić na gitari i Darko Mihelić na kontrabasu.

 

 

[G] Good Vibes

– 15. srpnja i 05. kolovoza, u 21.00 sat

U subotu, 15. srpnja, za Good Vibes i dobro raspoloženje pobrinut će se zagrebački cover bend One Dread, za kojeg možemo reći da svira roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub fuziju koja ruši sve barijere, a predvođen je nenadmašnom vokalnom sekcijom koju čine Tea Anzulović te Nika i Tena Starčević. Good Vibes koncert zakazan za 05. kolovoza izvest će energični krčki rock cover kolektiv Nadzorni odbor!