Tri darovite stolnotenisačice na prijemu kod krčkog gradonačelnika

U Malenoj gradskoj vijećnici, 09. listopada 2020. godine, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, svečano su primili tri darovite stolnotenisačice, ujedno i članice Stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica: Mateju Magličić, Idu Jazbec i Lauru Šakić, a povod su bili iznimni rezultati ostvareni u Superligi, kao i na Kupu Hrvatske. Mladim sportašicama pridružio se i dopredsjednik ovog sve brojnijeg i uspješnijeg sportskog udruženja Čedomir Miler, ali i voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti Andreana Gluvaković​.

– Iznimna mi je čast sudjelovati u prijemu triju uspješnih mladih stolnotenisačica koje su se dokazale u Superligi, inače najvišoj nacionalnoj stolnoteniskoj ligi, priznaje Vasilić, a za jedan maleni otok, grad i općinu, to je stvarno velik uspjeh. Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica objedinjuje dvije otočne lokalne samouprave - Grad Krk i Općinu Malinska-Dubašnica - koje surađuju oko njegovog (su)financiranja, ostalih potpora, osiguravanju dvorana i svega ostalog što je potrebno za rast i razvoj tog sve uspješnijeg Kluba. Naime, treninzi krčkih stolnotenisača odvijaju se u sportskim dvoranama u Malinskoj i gradu Krku tako da se u svakoj od njih provodi jedan segment sportskog programa. Ove godine, dodaje Vasilić, Klub je proslavio svoju desetu obljetnicu - utemeljen je, dakle, u ožujku 2010. - a danas okuplja 70-ak sportaša različitih uzrasta koji su dosad zaslužili brojne medalje, s naglaskom na izniman uspjeh ostvaren na prošlogodišnjem Prvenstvu jadranskih otoka s kojeg su se krčki stolnotenisači vratili ovjenčani s više od 40 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. U samom klupskom vrhu, ističe Vasilić, nalazi se tim naših mladih sportašica koje igraju u Superligi predstavljajući ondje Grad Krk i Općinu Malinska-Dubašnica. No, unatoč tome što u tako zahtjevnom natjecanju nije lako opstati, prošlu sezonu završile su na sedmom, a ovu na petom mjestu, što je zaista divljenja vrijedan rezultat, a čemu treba pribrojiti i osvojeno srebro na Kupu Hrvatske. Naposljetku, hvala vam na svemu što svojim sportskim rezultatima pružate našem otoku, a posebice Mateji Magličić koja nije samo aktivna igračica već i trenerica kojoj su povjerene brojne klupske aktivnosti, a čija su znanja i vještine sigurno puno pridonijeli tako dobroj egzistenciji, zaključuje Vasilić.

– Jako me raduje činjenica što upravo ime Općine Malinska-Dubašnica prenosite diljem Hrvatske, pa čak i šire, nastavlja Kraljić, međutim to ne znači da je Klub samo naš, već (sve)otočni, budući da su se u njegov rad svojevremeno uključivale i druge jedinice lokalne samouprave, iako Klub danas djeluje samo na području Malinske i Krka, ali dodajmo tome, s iznimnim uspjehom, jer postići ovakve rezultate na nacionalnoj razini, stvarno predstavlja presedan.

– Ovom prilikom zahvaljujem se čelnicima Grada Krka i Općine Malinska-Dubašnica, ističe Miler, na organiziranju prijema za naše stolnotenisačice koje su postigle značajan uspjeh, kako u Superligi, tako na Kupu Hrvatske. Međutim, potrebno je navesti kako Mateja Magličić, Ida Jazbec i Laura Šakić nisu kompletna ekipa s obzirom na to da im nedostaje Leona Šantek, a koja ove godine igra za Bjelovar. Taj kolektiv predstavlja dobru kombinaciju znanja, iskustva, mladosti i perspektive, a kojom ćemo se i nadalje boriti za ostanak u Superligi, i to barem za poziciju sredine tablice.