Tramonto: Etno skupina Veja

Manifestacija Kreativni kolovoz Kreativnog Krka, za čiju je organizaciju zadužena Udruga Kreativni Krk, 15. kolovoza 2020. godine, u Frankopanskom kaštelu, s početkom u 21.00 sati, nastavlja se drugom od tri predviđene Tramonto sesije, tj. koncertom istarske etno skupine Veja.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne glazbe te njezinim izvođenjem u modernijim aranžmanima koristeći, pritom, razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Ovaj je etno kolektiv, kojeg čine: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš, dosad održao 50-tak koncerata po Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama. Od značajnijih predstavljanja izdvajaju se ona na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festivalu u Pazinu te FolkHistria festivalu u Kopru. Veja je dosad odradila tri inozemne turneje, i to po Estoniji, zatim Hrvatskoj, Italiji, Albaniji i Grčkoj te Francuskoj gdje se, s obzirom na izvrsne reakcije publike, medija i struke, posebice izdvojio nastup u poznatom pariškom jazz klubu New Morning. Tradicijska glazba istarskog poluotoka glavni je motiv članova Veje, ali i nadahnuće koje im daje energiju kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu te publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn, a budući da je njihov broj ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera, one se mogu prethodno rezervirati, i to na način da svoje ime, prezime i broj telefona pošaljete ili u Inbox Facebook profila Udruge Kreativni Krk, ili e-mailom na: kreativnikrk@gmail.com. Za sve dodatne informacije potrebno je pratiti objave na navedenom Facebook profilu.