Svojim najboljim fotografijama aplicirajte na natječaj Volim svoju županiju

Promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija, s naglaskom na zanimljive detalje, te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta ciljevi su nagradnog fotografskog natječaja što ga je pod geslom Volim svoju županiju po četvrti put za redom inicirala Hrvatska zajednica županija.

Ovim se natječajem, stoga, pozivaju svi fotografi, bilo profesionalci ili amateri, da sami stvore sliku o svojoj županiji kao destinaciji atraktivnoj novomedijskim alatima. Najbolje fotografije tako će se nagraditi, i to u dvije kategorije: prema broju prikupljenih lajkova na Facebooku, te prema izboru stručnog žirija u čijem su sastavu Ivana Gusak Galić, Kristijan Toplak, Karlo Frljužec i profesionalna fotografkinja Mare Milin. Autori najboljih radova u obje kategorije bit će nagrađeni vrijednim sportskim digitalnim kamerama: GoPro Hero7 Silver i GoPro Hero7 White.

Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske, poštujući njezine prirodne i kulturne ljepote, a svaki autor može aplicirati s najviše tri rada koji se prijavljuju isključivo online, točnije jednostavnom registracijom putem internetske stranice: volimzup.hr. Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u .jpg formatu visoke kvalitete (rezolucije), tj. minimalnih dimenzija 2.000 x 1.600 piksela. Vezano uz obradu fotografija kojima se namjerava aplicirati, dopuštene su minimalne korekcije poput poravnavanja, izrezivanja, oblikovanja ruba ili nenametljivog dorađivanja kontrasta i boje.

Fotografije se zaprimaju najkasnije do 22. travnja 2019. godine, a dodajmo kako njabolje među njima čine postav putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini prešla 1.081 kilometar Hrvatske: od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika i Zadra, pa sve do Dubrovnika. Sve ostale detalje zajedno s uvjetima natječaja možete pronaći na Internet stranicama i Facebook profilu Hrvatske zajednice županija.