Svjetski dan multiple skleroze: Podržite MS Walk Krk!

Uoči Svjetskog dana multiple skleroze koji se svake godine obilježava 30. svibnja, u subotu, 27. svibnja 2023., u gradu Krku održat će se treći MS Walk Krk, i to pod motom Svaki korak se broji - Hodaj za one koji ne mogu, kako bi se simbolički skrenula pozornost na probleme s kojima se susreće više od 7.000 Hrvata oboljelih od ove progresivne autoimune bolesti.

Već devetu godinu za redom MS Walk održat će se na 16 lokacija diljem Hrvatske, s namjerom da se javnost upozna s brojnim problemima s kojima se susreću oboljeli, poput različitih pristupa kvalitetnom liječenju, ali i činjenice da liječenje u mnogim slučajevima ovisi upravo o mjestu stanovanja.

Stoga, pozivaju se svi otočani koji žele doprinijeti podizanju svijesti o ovoj neizlječivoj bolesti da se u 16.00 sati okupe pred kapelicom sv. Lucije te ostatak popodneva provedu u ugodnoj šetnji obližnjim poluotokom Prniba.

Ovu akciju, koja je dijelom svjetske MS Walk inicijative, svojom će donacijom ugodnijom učini Turistička zajednica Grada Krka, dok će je na poseban način podržati i Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Krka.