Svibanj - mjesec ženskog poduzetništva: Financijsko opismenjavanje žena

Na inicijativu poduzetničko-potporne institucije Step Ri iz Rijeke, koja se bavi osnovnim i naprednim poslovnim savjetovanjem i edukacijom, Grad Krk pridružio se projektu pod nazivom Women In Finance - WIF, a kojem je zadaća putem niske jednodnevnih radionica unaprijediti financijsku pismenost (budućih) poduzetnica.

Stoga, ovaj se edukativni program organizira s namjerom da unaprijedi njihova znanja iz različitih područja financija te potakne osnivanje (i razvoj) novih poduzeća, kao i poveća stopu preživljavanja postojećih. Projekt, uz podršku Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, provodi Step Ri, koji će između svibnja i studenog ove godine prirediti po četiri besplatne edukativne radionice u pet hrvatskih gradova - Krku, Delnicama, Vrbovskom, Buzetu i Novom Vinodolskom - s time da će se završni WIF Meetup event održati u prosincu ove godine u Rijeci, a tijekom kojeg će biti predstavljeni rezultati projekta, ali i prezentirani primjeri dobre prakse iz SAD-a vezani uz poticanje ženskog poduzetništva.

 

Sve četiri krčke radionice bit će u Velikoj gradskoj vijećnici, prema sljedećem rasporedu, organizirane tijekom mjeseca svibnja:

 

09. svibnja, 09.00 - 15.00

→ Kako pročitati financijske izvještaje               

Predavač: Jana Blažević Marčelja

 

16. svibnja, 10.00 - 14.00

→ Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima         

Predavač: Jana Blažević Marčelja

 

23. svibnja, 09.00 - 15.00

→ Cijena - jedini izvor prihoda               

Predavač: Jana Blažević Marčelja

 

30. svibnja, 10.00 - 14.00

→ Pristup izvorima financiranja - kako napisati uspješnu projektnu prijavu    

Predavač: Andrea Oštrić Petropoli

 

Na prvoj radionici njezine polaznice naučit će kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje, dok će na drugoj saznati više o važnosti pozitivnog novčanog toka, različitim izvorima financiranja (bankovnim zajmovima, EU fondovima, bespovratnim sredstvima, poslovnim anđelima, itd.) te da li je dodatno ulaganje, u određenom trenutku, mudra poslovna odluka. Treća radionica donosi upoznavanje s najrazličitijim taktikama i strategijama određivanja cijena, a četvrta osnove pisanja projektnog prijedloga, s naglaskom na razvijanje i prezentaciju same ideje.

Sudjelovanje na svakoj od četiri prethodno navedene radionice bit će potrebno prethodno prijaviti, s time da je interes (za sudjelovanje), najkasnije do 07. svibnja, moguće iskazati: ovdje.

 

wif-600x316.png