Suradnja Udruge Žene za otok i Marka Sladića: Nova runda zabave Ki gre na igre - igrajmo se kao nekad

Članice Udruge Žene za otok odlučile su oživjeti zaboravljene i, za današnju djecu, već pomalo zastarjele običaje druženja i igranja, a kako bi u tome i uspjele u pomoć su pozvale stručnjaka za dječje igre, prirodu i šumske provode - Marka Sladića, lokalnog (HGSS) vodiča iz Omišlja.

Tako su zajedničkim kreativnim snagama došli na ideju da naprave pravu malu revoluciju, a sve vas pozivaju da ih u tome podržite te da im se pridružite! Točnije, pozivaju sve klince i klinceze koji su spremni vratiti igru u krčku starogradsku jezgru, jer vrijeme je da se dječjim smijehom i grajom ožive njezine ulice, skrivena dvorišta i trgovi!

 

 

Ova će se akcija odvijati u subotu, 21. listopada 2023. godine, između 10.00 i 13.00 sati, a započet će na dijelu gradske rive, pred ulazom u Veliki park. Kako je broj sudionika, koji moraju biti stariji od sedam godina, ograničen na njih 26, mališane je potrebno prethodno prijaviti, i to e-mailom na: markosladicom@gmail.com, telefonom na: 092 30 93 307 (Viber/WhatsApp/SMS) ili putem profila Marka Sladića na društvenim mrežama - Facebooku Instagramu. Djeca sa sobom moraju ponijeti ruksak (s vodom, sendvičem i voćkom), a kotizacija/donacija (za potrebnu opremu i materijale) u iznosu od 10,00 eura po sudioniku prikupljat će se na licu mjesta, tijekom okupljanja.

Stoga, vratite se 30 godina unazad i otkrijte kako se igralo i zabavljalo prije mobitela i digitalne stvarnosti - penjući se na drvo, utrkujući se oko Katedrale, tragajući za blagom, igrajući tombolu, crtajući kredama po podu, organizirajući kampiranje… Ukratko, ide se offline!