Sunday Jazz & World Music: Zoran Majstorović Kvartet i Atma Mundi Ensemble

Omišalj, Njivice, Malinska, Krk i Punat, već popularne i prepoznatljive turističke destinacije otoka Krka, uz ostale programe, ovoga su ljeta odlučile predstaviti i zajednički kalendar događanja kojim svim gostima omogućuju uživanje u tradicijskim, kulturnim i sportskim sadržajima, bez obzira u kojoj se destinaciji nalazili.

Dijelom tog zajedničkog kalendara je i Sunday Jazz & World Music, prvi (sve)otočni jazz festival koji će pod organizacijskom palicom Zorana Majstorovića, jednog od najcjenjenijih hrvatskih jazz glazbenika, okupiti brojna poznata imena domaće i inozemne jazz scene. Između 19. srpnja i 06. rujna pozornice u Omišlju, Njivicama, Malinskoj, Krku i Puntu tako će zauzeti jazz virtuozi: The Sterptet, Rajko Ergić Trio, Zoran Majstorović Kvartet, Aleksander Ipavec Kvartet, Atma Mundi Ensemble, Romano Todesco Trio, Simone Lanzi Kvartet i Porto Etno Orkestar!

Dvije nadolazeće krčke dionice Sunday Jazz & World Music festivala na redu su 02. i 16. kolovoza (nedjelje) kada će se publici predstaviti, najprije, Zoran Majstorović Kvartet, a potom i Atma Mundi Ensemble. Ti će se besplatni koncertni programi, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, odvijati na Trgu krčkih glagoljaša, s početkom u 21.00 sat.

Zoran Majstorović Kvartet, kao i Atma Mundi Ensemble predvodi Zoran Majstorović, jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor, koji je jazz magistrirao u Italiji. Pored toga, stručno se usavršavao sudjelujući na edukacijama brojnih svjetski poznatih gitarista i ostalih instrumentalista. Osim što je surađivao s mnogim domaćim jazz i etno glazbenicima, zabilježio je suradnje i sa svjetski poznatim imenima kao što su: Joe Locke, Bruce Ditmas, Corey Christiansen, Pat O’Leary, Russ Spiegel, Joe Kaplowitz ili Antal Brasnyo, ali i s međunarodno priznatim vokalistima kao što su: Saba Anglana, Tamara Obrovac, Milk and Coffee, Arsen Dedić, Simon Marlow, Tereza Kesovija ili Francesca Viaro. Za svoj je rad, odnosno vještinu i umijeće sviranja bio više puta nagrađivan. Osim kultne nagrade Status koju je dobio kao najbolji hrvatski etno glazbenik, osvojio je i nagradu Damir Dičić kao najbolji hrvatski jazz gitarist. Uz to, dobitnik je nagrade Miroslav Sedak Benčić koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja za rad na području jazz kompozicije, ali i nacionalne diskografske nagrade Porin. Majstorović trenutno vodi nekoliko projekta, među kojima su Zoran Majstorović Kvartet i Atma Mundi Ensemble kojim će se predstaviti u Krku. Paralelno predaje glazbu, drži radionice i seminare te djeluje u organizaciji raznih glazbenih događanja.

 

Program:

 

1) 02. 08. 2020. (nedjelja), Trg krčkih glagoljaša, 21.00

Sunday Jazz & World Music: Zoran Majstorović kvartet

Ulaz slobodan!

 

2) 16. 08. 2020. (nedjelja), Trg krčkih glagoljaša, 21.00

Sunday Jazz & World Music: Atma Mundi Ensemble

Ulaz slobodan!

 

za-web_summer_2_0.jpg