Sudionici velike utrke Adventure Race Croatia prošli i kroz grad Krk!

Međunarodna pustolovna utrka Adventure Race Croatia, prepoznata kao intenzivni test izdržljivosti, ove se godine događa na području od Gorskog kotara do otoka Krka, i to u vremenskom razdoblju od 16. - 22. svibnja, a predstavlja kvalifikacijsku utrku za Adventure Race World Series, koji će se, ovog rujna, održati u Paragvaju!

Na ovogodišnji Adventure Race Croatia prijavljeno je 60-tak timova iz čak 25 zemalja, a ukupno obuhvaća 240 natjecatelja i 50-tak volontera kojima je zadaća nadledanje same utrke.

Ova pustolovina kontrolirana je simulacija preživljavanja u divljini u kojoj timovi od četiri natjecatelja, od kojih barem jedan mora biti suprotnog spola, tijekom četiri dana pronalaze i savladavaju kontrolne točke na izuzetno zahtjevnoj dionici dugoj 550 kilometara, s visinskom razlikom od 1.000 metara. Glavne discipline utrke su trčanje, brdski biciklizam i kajak.

Nakon biciklističke i treking dionice, natjecatelji su iz Punta plivajući stigli na poluotok Prnibu te trčeći obišli starogradsku jezgru grada Krka. A nakon preuzimanja kajaka na plaži Ježevac, doveslali su do otoka Plavnika i uputili se u smjeru otoka Cresa...