Sportski ribolovac Frane Tomljenović okitio se naslovom viceprvaka Hrvatske

Frane Tomljenović, mladi krčki sportski ribolovac, inače član krčkog Športsko-ribolovnog društva Lovrata, nedavno se okitio naslovom viceprvaka Hrvatske, i to u lovu štapom iz usidrene brodice, u kategoriji mlađih seniora U-21.

Na državnom prvenstvu u sportskom ribolovu što se, između 02. i 04. studenog 2018. godine, u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru odigralo u Novigradu, nastupila su 24 najbolja mlada ribolovca s područja čitave Hrvatske, s time da se lovilo u akvatoriju pred Novigradom, u tri brodice s po dva sektora.

Prvog dana natjecanja Tomljenović je u konkurenciji imao aktualnog svjetskog prvaka Dilana Miletu iz raškog Galeba, zatim Tonija Linča iz pulskog Uljanika te Lovru Radišića iz splitske Zente. Krčki ribolovac pritom je ulovio 21 ribu ukupne težine 2.553 grama, uvjerljivo vodivši u svome sektoru, što mu je u konačnici, nakon prvog dana, osiguralo drugo mjesto.

Sljedećeg dana, opet težak ždrijeb u sektoru donio mu je reprezentativca Martina Čurka, člana KRŠ Nebojsija iz Kaštel Kambelovca, te dvojicu splićana - Lovru Radišića iz Zente i Marina Primorca iz Poljuda. U napetoj borbi do posljednjeg se trenutka nije znalo tko je osvojio sektor. Na vaganju priređenom u Hotelu Cittar vaga je pokazala da je Tomljenovićev ulov 300 grama teži od Čurkovog, što je bilo dovoljno da Krk započne sa slavljem. Tog dana Tomljenović je ulovio 18 riba ukupne težine 1.863 grama među kojima su prevladavali arbuni i širuni.

Osvajanje medalje na državnom prvenstvu velika je nagrada za mladog ribolovca, koji je svome klubu, nakon deset godina kada je to pošlo za rukom Denisu Stolfi, ponovo priskrbio pojedinačnu medalju. Svojim izvrsnim nastupom Tomljenović si je osigurao lov na kupu Hrvatske, kao i razigravanje za popunu nacionalne reprezentacije koje će se održati krajem ovog mjeseca.