Sportski ribolov: Leonu Bajčiću i Lovrati bronca na Državnom prvenstvu

U akvatoriju Prigradice na otoku Korčuli, krajem listopada ove godine, održano je Državno prvenstvo u lovu štapom s obale za juniore U-16 i mlađe seniore U-21. Domaćin ovog natjecanja bila je tamošnja Športsko-ribolovna udruga Pagar Blato.

U konkurenciji od čak 24 najbolja ribolovca u državi, krčko Športsko-ribolovno društvo Lovrata dalo je i tri natjecatelja iz svojih redova. U kategoriji juniora U-16 Lovratu su predstavljali Leon Bajčić i Dario Šutić. U dvodnevnom natjecanju naši mladi sportski ribolovci ostvarili su iznimne rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji Leon Bajčić zaslužio je ukupno broncu te si tako osigurao i ulazak u državnu reprezentaciju. U prvom i drugom lovu Leon je uvjerljivo bio prvi, s time da je prvog dana u sektoru imao dva reprezentativca te je, s obzirom na konkurente, smatran autsajderom, što je svojim nastupom uspio opovrgnuti. Dariju Šutiću naposljetku je pripalo 17. mjesto, a da mu je tijekom natjecanja ipak nedostajalo malo sreće, svjedoči i činjenica da su ga tek grami dijelili od toga da uđe među deset najboljih hrvatskih ribolovaca u svojoj kategoriji. Ekipno, njih dvoje, Lovrati su, također, donijeli vrijedno brončano odličje.

Dodajmo tome, kako je u kategoriji mlađih seniora U-21 Frane Tomljenović osvojio visoko peto mjesto, osiguravši si time i razigravanje za popunu državne reprezentacije koje, između 22. i 24. studenog ove godine, slijedi u Makarskoj.