Socijalno vijeće: 48 poklon paketa za potrebite stanovnike Grada Krka

Sukladno Odluci, članovi Socijalnog vijeća Grada Krka, povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, između 29. ožujka i 02. travnja 2021. godine, posjetit će najugroženiju skupinu svojih sumještana.

Tom će im prigodom uručiti 48 poklon paketa, od čega većinu čine oni izdašniji, obiteljski vrijedni 400,00 kuna, dok ostatak otpada na one nešto slađe, dječje, pojedinačno vrijedne 150,00 kuna, s time da korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon paketa, do prvospomenutog iznosa, mogu odrediti sami. I dok će mališane pored ostalog razveseliti slatkiši, grickalice i slatki napici, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama i higijenskim potrepština, što će zaista dobro doći svakom domaćinstvu.

Osim što će se prigodnim paketima obradovati korisnike gradskog Socijalnog programa u ovo predblagdansko vrijeme neće se zaboraviti ni Krčani koji su zbog najrazličitijih životnih okolnosti, Rješenjem Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske, smješteni u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama socijalne skrbi izvan našeg otoka. Kako, nažalost, nemaju nikoga tko bi se o njima financijski brinuo, Socijalno vijeće tako je odlučilo da se jednoj udomljenoj osobi i trima osobama smještenim u ustanovama pomogne jednokratnim novčanim pomoćima pojedinačno vrijednom 500,00 kn.

Podsjetimo, također, kako će se svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Krka te s navršenih 80 godina, a koji nisu korisnici Doma za starije osobe Mali Kartec te članovi udruga umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento, dodijeliti uskrsnice u vrijednosti od 150,00 kuna. One se mogu zatražiti e-mailom na: andreana.gluvakovic@grad-krk.hr, odnosno poštom slanjem zahtjeva na adresu Trg bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk ili osobnom predajom zahtjeva u Prisarnicu Grada Krka, s time da sam zahtjev mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime podnositelja zahtjeva, mjesto i adresu prebivališta, datum rođenja, OIB broj te kontakt podatke (broj mobitela/telefona). Zahtjevi se zaprimaju sve do 02. travnja ove godine, a prethodno navedeni iznos potom će se poštanskom uputnicom proslijediti na adrese prebivališta podnositelja zahtjeva.