Školskom sportskom društvu Frankopan dodijeljeno županijsko priznanje

U organizaciji Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije, u kongresnoj dvorani riječkog Best Western Hotela Jadran, nedavno je priređena svečana dodjela priznanja i novčanih nagrada najuspješnijim školskim sportskim društvima osnovnih i srednjih škola, kao i voditeljima čiji su sportski kolektivi, tijekom šk. god. 2013./2014., nastupili na državnim prvenstvima školskih sportskih društava.

Tom je prigodom šest priznanja i nagrada dodijeljeno najuspješnijim društvima, a 21 voditeljima čiji su sportski kolektivi s uspjehom nastupili na državnim prvenstvima. Školskom sportskom društvu Frankopan Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Krka ondje je dodijeljeno prvo mjesto u kategoriji osnovnoškolaca za što su mladi krčki sportaši i njihovi treneri zaslužili novčanu nagradu u iznosu od 3.000,00 kn. Krčani su u spomenutoj kategoriji za sobom ostavili timove osnovnih škola Brajda i Jelenje. U kategoriji srednjoškolaca slavili su sportska udruženja triju riječkih gimnazija, redom: Prve riječke hrvatske gimnazije, Salezijanske klasične gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića.
U ime Primorsko-goranske županije svečanosti su nazočili pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročenik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić te pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl.