Savjeti slučajnog psihologa i živopisna iskustva njegove pacijentice dobro nasmijali krčke poklonike komedije

Nakon predstave 4 POZE - sretan svršetak, kazališni program 67. Ljetnih priredbi, pred solidno popunjen auditorij krčke Scene Zidine, donio je novu komediju Beba popularnog Kerekesh teatra, odigranu 10. srpnja 2023. godine.

Svi imamo probleme, i svi znamo da je najbolje o problemima razgovarati s psihologom. Glavna protagonistkinja Svjetlana Fufić zvana Beba kod psihologa je došla po prvi put, a od silnog uzbuđenja, mušica u glavi i gomile problema, započela je razgovor s gospodinom u bijeloj odori. Međutim, taj je gospodin ličilac i jedino što zna o psihologiji jest da mora okrečiti ured i hodnik psihološke ordinacije. Bivši muževi Svjetlane Fufić izvukli su deblji kraj, a da li ga je izvukao i ovaj slučajni psiholog s valjkom u ruci, uz neprekidne salve smijeha, doznala je i krčka publika istinski uživajući u nagrađivanoj komediji Kerekesh teatra. Tekst i režiju ove predstave potpisuje Ljubomir Kerekeš, dok su glumci Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš. Beba je, dodajmo, ove godine nagrađena na Gumbekovim danima održanim u Zagrebu te na 2. Internacionalnom festivalu duodrame Branko Gorčev održanim u Negotinu, u Sjevernoj Makedoniji.

 

 

Već sljedećeg tjedna, 17. srpnja, u sklopu kazališnog dijela festivalskog programa slijedi hvaljena komedija Tvorničke postavke Kazališta Moruzgva čija je redateljica Ksenija Marinković, a u kojoj glume Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić, dok je 19. srpnja na redu predstava za djecu Grimmix Kerekesh teatra u kojoj će svoje glumačke vještine, pod redateljskom palicom Ljubomira Kerekeša, demonstrirati Mirela Videk (ili Lana Gojak Bajt), Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.