Sadnjom stabala masline Krčani podržali nacionalnu akciju Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours

U sklopu akcije Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours koju s ciljem poticanja razvoja održivog turizma provodi Hrvatska turistička zajednica, predstavnici Turističke zajednice otoka Krka, u suradnji s otočnom komunalnom tvrtkom Ponikve eko otok Krk, 19. travnja 2023. godine, diljem otoka Krka zasadili su 20 stabala maslina Olea europea.

Ovu akciju koja je pokrenuta sa zadaćom razvijanja svijesti o očuvanju okoliša, prostora i klime, na prigodnom okupljanju održanom blizu vodospreme Lizer, smješetne na ulazu u grad Krk, predstavili su Majda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka, te Neven Hržić, direktor Ponikvi, i Dejan Kosić, tehnički direktor Ponikvi eko otok Krk.

– Vrlo je važno otok Krk, ali i cijelu Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima, kazala je ovom prigodom Šale, dodavši da su u sklopu ove inicijative stabla masline Olea europea, kao jedne od najtipičnijih poljoprivrednih kultura našeg otoka, zasađena i u krugu još triju Ponikvinih vodosprema - one na lokacijama Kokanj, Vele Hrusti i Lubenovo.

– Akcija sadnje stabala samo je malen i simboličan dio onoga što možemo učiniti za okoliš i prirodu kojima smo okruženi. Ovim činom sadnje maslina želimo doprinijeti uređenju krajolika, a time i učvrstiti poziciju otoka Krka kao destinacije koja vodi brigu o odgovornom turizmu, istaknuli su, naposljetku, Hržić i Kosić.

Akciju Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours Hrvatska turistička zajednica provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.