Putovima Frankopana: Ana i Petar zaljubljeni par, nagradni natječaj za djecu povodom Valentinova

Među brojnim pričama o životima najpoznatijih hrvatskih velikaških obitelji, Zrinskih i Frankopana, jedna je vječiti izvor inspiracije - ona ljubavna Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskoga. Bila je to ljubavna priča koja se pamti i dan danas, a oproštajno pismo Petra Zrinskoga voljenoj supruzi Ani Katarini, nastalo večer uoči smaknuća, smatra se najljepšim, najintimnijim, najtužnijim, najčitanijim i najljubavnijim pismom ikada napisanim na hrvatskome jeziku.

Upravo zato, povodom Valentinova, Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana donosi novu kreativnu aktivnost namijenjenu djeci u dobi od sedam do dvanaest godina. Riječ je o nagradnom natječaju pod motom Ana i Petar zaljubljeni par u sklopu kojeg su najmlađi prijatelji Rute pozvani da se inspiriraju njihovom ljubavnom pričom te da napišu (i pošalju) svoja ljubavna pisma posvećena posebnim osobama.

Nagradni natječaj otvoren je do 10. veljače 2023. godine, zaključno do 12.00 sati, a ljubavna pisma potrebno je dostaviti e-mailom na: info@frankopani.eu. Uz pismo, potrebno je navesti ime i prezime autora te dob i kontakt.

Pobjednici će biti objavljeni uoči dana zaljubljenih, 13. veljače, u 09.35 sati, u emisiji FLJUK - Frankopanski ljubavni kutić na Radio Rijeci, a tom će se prilikom najljepše pismo i pročitati u eteru. Autori najljepših pisama bit će nagrađeni novom frankopanskom tortom DeliciAna.

Stoga, pozivaju se sve osnovne škole i pojedinci da se pridruže ovom izazovu te da svojim ljubavnim pismom zasluže jedinstveni frankopanski dar!