Prvomajski inkubator: Rap spektakl i skupna tematska izložba

Dvanaesto izdanje festivala Prvomajski inkubator donosi mnoge sadržaje koji započinju već 27. travnja 2018. godine, a (po)trajat će sve do 17. svibnja. Ovogodišnje događanje, za čiju se organizaciju iznova brine Udruga Kreativni Krk, otkriva neka od vodećih imena domaće rap scene, a kao i dosad, program je upotpunjen skupnom izložbom međunarodnog predznaka na temu Ja sam…/I am...

Program tako kreće 27. travnja otvorenjem žirirane izložbe u Galeriji Decumanus u čijem fokusu više nisu općenite, globalne teme i fenomeni već sam umjetnik-radnik, odnosno individua na tržištu rada iliti pojedinac kao dio kolektiva i sistema, a nastavlja se sljedećeg dana, 28. travnja, velikim koncertom na plaži Plav, koji će sigurno oduševiti štovatelje rapa, hip-hopa i njima bliskih glazbenih hibrida. Za usijanu atmosferu i inkubator ludilo zaduženi su ovogodišnji headlineri - osječki rap duo Krankšvester, te legendarni splitski rapper Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina), a sve okupljene najprije će dobro zagrijati Krčani Buco i Kalašnjikovi, dok će glazbeni program, naposljetku, zatvoriti DJ VRH sa svojim dub, drum'n'bass i hip-hop (DJ) setom.  

Nadalje, 01. svibnja na Gradskoj rivi (Ribarskom mulu) sprema se Prvomajski šušur, inače cjelodnevna pučka fešta uz prigodnu glazbenu kulisu i domaće delicije.

Udruga Kreativni Krk ovom prigodom najavljuje i nastavak suradnje s Forumom mladih antifašista u vidu zanimljivih predavanja i tribina na centralnu temu ovogodišnjeg festivala - Ja sam.../I am....

Sve ostale informacije o ovom glazbeno-likovnom događanju potražite na stranici Udruge Kreativni Krk i njezinom Facebook profilu.

 

 

Program:

 

27. travnja - 17. svibnja 2018.

Galerija Decumanus

Ja sam.../I am..., međunarodna skupna tematska izložba

Otvorenje izložbe: 27. travnja, u 19.00

 

28. travnja 2018.

Plaža Plav, u 19.00

Prvomajski inkubator, serija koncerata alternativne glazbe

 

Sviraju:

→ Buco i Kalašnjikovi

→ Krankšvester

→ Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina)

→ DJ VRH

 

01. svibnja 2018.

Gradska riva (Ribarski mul), u 11.00

Prvomajski šušur, zabavno-glazbeni program

Prilozi: