Projekt YENESIS: Prilika za besplatnu edukaciju!

Cilj Projekta YENESIS (Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands) je pomoći mladim nezaposlenim osobama koje žive na otocima (NEETs - nisu zaposleni, u procesu obrazovanja ili edukacije) da pronađu zaposlenje u zelenom poslovima ili poslovima povezanim s održivim razvojem.

Projektom će biti obuhvaćeno 25 sudionika koji će sudjelovati u tjednu intenzivne edukacije u Zagrebu, i to od 08. - 12. svibnja 2023. godine, uz naknadu troškova sudjelovanja (prijevoz, hrana i smještaj).

Konkretno, ova je edukacija, uz predavanje o razvoju komunikacijskih vještina, organizirana u četiri tematska područja:

  • Održiva proizvodnja hrane,
  • Održivo upravljanje vodama,
  • Kružno gospodarstvo,
  • Prilagodba klimatskim promjenama.

Projekt YENESIS uglavnom je namijenjen mladim ljudima u dobi između 24 i 30 godina, koji nemaju stalni posao, koji su završili proces obrazovanja ili osposobljavanja i koji žive na otocima sedam zemalja u kojima se ova međunarodna inicijativa provodi, uključujući i Hrvatsku. Projekt, također, omogućuje određenu fleksibilnost u prethodno iznesenim kriterijima.

Ako vam se sve ovaj poziv čini zanimljivim, ispunite prijavu kako biste iskazali interes za sudjelovanjem u edukaciji, a povratnu ćete informaciju dobiti u najkraćem roku! Prijave se zaprimaju zaključno do srijede, 26. travnja.

Projekt je financiran iz Fonda za zapošljavanje mladih iz fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Partner s hrvatske strane je Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) sa sjedištem u Zagrebu.


Obrazac za slanje prijave!