Proglašeni najbolji sportaši i ekipe otoka Krka za 2013. godinu

Čast da ugosti svečanost proglašenja najboljeg sportaša i sportske ekipe otoka Krka za prošlu, 2013. godinu, ove je godine pripala Baški.

U prostoru galerije Zvonimir, 04. Prosinca, održana podjela prigodnih godišnjih nagrada i priznanja bila je, kako je obraćajući se okupljenim sportašicama i sportašima naglasio općinski načelnik Toni Juranić, simboličan, ali i vrijedan znak zasluženog uvažavanja njihova svakodnevnog rada i truda te vrednovanja rezultata koje na sportskim borilištima naše zemlje, pa i kontinenta, redom ostvaruju brojni otočni sportaši, ekipno ili u pojedinačnim nastupima. Kao i najviše puta dosad, i ove su godine najviše razloga za zadovoljstvo imali članovi nekoliko članstvom brojnijih i trofejnijih sportskih kolektiva, čiji ih uspjesi sad već pomalo svrstavaju u red jačih sportskih društava i u vanotočnom okružju. To se ponajprije odnosi na članove Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja, Športskog streljačkog kluba Dub iz Malinske kao i Kickboxing športske udruge Malinska čiji su članovi i članice i ove godine, po tko zna koji put, pokupili većinu pehara, nagrada i plaketa.
Najboljom sportašicom otoka Krka u konkurenciji djevojaka starih do 14 godina proglašena tako je kickboksačica Ela Znaor, uz koju su istom prilikom još pohvaljene i krčka judašica Nicol Čačić te Katarina Bogdanić, mlada članica Šahovskog kluba Krk. U muškoj konkurenciji najboljim sportašem otoka starim do 14 godina proglašen je veslač Mihael Girotto, član Glagoljaša, iza kojega su naslove vice-najsportaša podijelili kickboksač Luka Bajčić te judaši Leo Herić i Ivan Radić.
U konkurenciji sportašica starih do 18 godina prefiks naj zaslužila je Natalija Kraljić, članica Športskog streljačkog kluba Dub, dok je najboljim sportašem u istoj starosnoj kategoriji proglašen puntarski streličar Bruno Žic koji odnedavna brani boje Streličarskog kluba Rijeka. Priznanje za drugo mjesto u istoj su kategoriji članovi Odbora za dodjelu priznanja (u kojem su predstavnici svih krčkih lokalnih jedinica) odlučili dodijeliti malinskarskom streljačkom asu Antoniju Cvrtili, dok je plaketa za treće mjesto pripala Gabrijelu Burazeru, članu Kickboxing športske udruge Malinska.
Najboljom sportašicom u konkurenciji seniorki proglašena je još jedna omišaljska veslačica - Paola Girotto, dok je laureatom u seniorskoj konkurenciji muškaraca postao Andrej Krstinić - ponajbolji otočni streljač i samostrijelac koji je već neko vrijeme i stalni član hrvatskih pucačkih reprezentativnih vrsta. Naslov najboljeg sportskog kluba (za natjecatelje do 18 godina) ponijeli su članovi Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišalja, i to ispred drugoplasiranog Atletskog kluba Krk iz Krka i trećeplasiranog Športskog streljačkog kluba Dub iz Malinske - kluba koji je zahvaljujući ostvarenjima svojih starijih i iskusnijih članova proglašen najboljim otočnim sportskim klubom u konkurenciji seniora.
Kao i uvijek u ovoj prilici, organizatori su prigodnim priznanjima nagradili i čelnike društava koja su u prošloj godini obilježila kakav vrijedan jubilej. Priznanja su tako uručena predstavnicima Šahovskog kluba Krk koji je proslavio 65. obljetnicu uspješnog djelovanja, kao i čelnicima Judo kluba Krk čiji su članovi nedavno proslavili treće desetljeće kontinuiranog rada. Na račun iznimnih višegodišnjih dosega u razvoju sporta na otoku Krku posebno priznanje dobio je alfa i omega krčkog juda - Aleksandar Hrast, kao i Antun Grmšek iz Krka, i to za zasluge u promicanju sporta i rekreacije kod osoba starije dobi.