Priključite se projektu OPG-ovi Hrvatske

Udruga Inovativni projekti zajedno s Hrvatskom zajednicom županija provodi projekt OPG-ovi Hrvatske. Riječ je o internetskoj platformi kreiranoj sa zadaćom prezentacije svih 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na području 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, a kojoj se pristupa putem sljedeće poveznice: opgovi.hr.

Naime, temeljna svrha ove platforme samostalna je izrada i upravljanje vlastitom internetskom stranicom za svaki pojedini OPG u Hrvatskoj, s obzirom da ih većina ne posjeduje alat putem kojeg bi na adekvatan način mogli predstaviti rad svoje obitelji. No, odsad im je to omogućeno!

Projekt OPG-ovi Hrvatske u potpunosti je besplatan, kako za OPG-ove, tako i za ostale korisnike, te ne generira dobit, a razvijen je isključivo dobrom voljom volontera iz Udruge Inovativni projekti i članova Hrvatske zajednice županija. Kao primjer, izrađena je po jedna internetska stranica za svaku od županija, a korišteni podatci preuzeti su iz baze prošlogodišnjih finalista nagrade Zlata vrijedan, što znači da je, zasad, svoju internetsku stranicu dobio 21 OPG.

Od dodatnog sadržaja na platformi će se moći pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne, pa sve do europske razine. Nadalje, u info-kutku bit će publicirani svi relevantni dokumenti namijenjeni OPG-ovima koji se odnose na osnivanje, izvještavanje, umrežavanje i slično. Ukratko, ova platforma ima potencijal postati polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova.

Što se tiče korisnika i njihovih usluga, oni će jednostavno prema županijama, gradovima, općinama i ostalim kategorijama moći pretraživati platformu kako se ona bude nadopunjavala.

Sve ostale informacije vezane uz ovaj projekt mogu se dobiti mailom na: info@opgovi.hr, telefonom na: 098 164 97 79, ili putem internetske stranice: opgovi.hr.

Osim poziva Udruge Inovativni projekti iz priloga ove obavijesti dostupne su i upute za registraciju OPG-ova.

 

Misija projekta:

– Pružati relevantne informacije i redovito ažurirane podatke o hrvatskim OPG-ovima, biti im stalna podrška u razvoju te ih na najbolji mogući način prezentirati krajnjim korisnicima njihovih proizvoda.

 

Vizija projekta:

– Biti polazišno mjesto hrvatskim OPG-ovima, ali i svim zainteresiranim građanima za korištenje njihovih proizvoda, a u svrhu zajedničkog prosperiteta.

 

simulacija-uredjaji_za_web.png