Priključite se Osnovnom tečaju digitalne fotografije Foto kluba Krk

Foto klub Krk, od 10. do 24. studenog 2018. godine, organizira Osnovni tečaj digitalne fotografije koji će se u Malenoj gradskoj vijećnici odvijati svake subote s početkom u 11.00 sati, s time da je vođenje radionica povjereno fotografskom dvojcu Davorinu Jurkoviću i Marijani Kirasić-Nekić.

Polaznici ove svakako zanimljive edukacije bit će, tijekom prve radionice, upoznati s osnovama fotografske tehnike, dijelovima fotoaparata, njegovim postavkama, načinima snimanja, programskim modovima te osnovnim načelima kadriranja i komponiranja slike, zatim, na drugoj radionici, osnovama fotografiranja mobitelom i dronom, točnije kamerama na pametnim telefonima i njihovoj što efikasnijoj uporabi, korištenjem aplikacija za uređivanje fotografija, načinima snimanja i upravljanja dronom te zakonskim propisima vezanim uz njihovo korištenje, i, za kraj, osnovama digitalne obrade i ispisa fotografije. Na kraju tečaja održat će se analiza snimljenih fotografija svih polaznika, kojima će za sudjelovanje na priređenim radionicama biti dodijeljena priznanja.

Za sudjelovanje u ovoj trodijelnoj edukaciji svi zainteresirani, bez obzira na dob i predznanje, prijaviti se mogu zaključno do 08. studenog, i to telefonom na 091 399 00 66 (Marijana Kirasić-Nekić), mailom na fotoklubkrk@gmail.com, odnosno putem Facebook profila Foto kluba Krk. Cijena tečaja iznosi 100,00 kn, s time da ga školarci i studenti pohađaju besplatno, a navedena uplata ujedno je i članarina Kluba za narednu godinu, kojom je u narednom razdoblju osigurana još nekolicina predavanja i radionica.

 

Raspored radionica (Malena vijećnica Grada Krka) s naznačenim temama:

 

10. studenog, 11.00

→ Osnove fotografske tehnike

Predavač: Marijana Kirasić-Nekić

 

17. studenog, 11.00

→ Fotografiranje mobitelom i dronom

Predavač: Davorin Jurković

 

24. studenog, 11.00

→ Osnove digitalne obrade i ispis fotografije

Predavač: Marijana Kirasić-Nekić