Predstavljanje međunarodnog projekta Via Dinarica

Krčko Planinarsko društvo Obzova sve zaljubljenike u planinarenje, prirodu i baštinu poziva na predstavljanje projekta Via Dinarica, o kojem će u Velikoj gradskoj vijećnici, 20. ožujka 2019. godine, s početkom u 19.00 sati, kazivati Alan Čaplar, predsjednik Udruge Via Dinarica Hrvatska.

Uz iznimnu prirodu čitavo dinarsko područje bogato je povijesnim i kulturnim nasljeđem što predstavlja idealnu podlogu za regionalnu suradnju među zemljama koje Dinaridi prirodno povezuju (od Slovenije, pa sve do Albanije). Upravo s tom namjerom osmišljen je i postavljen međunarodni projekt Via Dinarica, a kojem je zadaća unaprjeđivanje, razvoj i povezivanje potencijala Dinarskog gorja. Izlaganjem Alana Čaplara, pomognutim atraktivnom fotografskom dokumentacijom, predstavit će se ljepote hrvatskih dinarskih planina, kao i međunarodni planinski put Via Dinarica.

Alan Čaplar poznati je planinarski publicist, vodič i instruktor. Urednik je časopisa Hrvatski planinar i pročelnik Komisije za promidžbu i izdavaštvo Hrvatskog planinarskog saveza. Dosad je napisao 25 knjiga i uredio brojna planinarska izdanja, među kojima se izdvajaju Planinarski vodič po Hrvatskoj i Planinarski udžbenik.

 

Više o projektu Via Dinarica otkrijte: ovdje!

 

Prilozi: