Predblagdanske aktivnosti članova krčkog Socijalnog vijeća

Kao i dosad, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka zajedno s Marinkom Margan, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti, povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, tijekom 17., 18. i 19. prosinca 2014. godine, posjetiti će 65 potrebitih obitelji s područja Grada Krka. 

Tom će prigodom darivati uglavnom izdašne obiteljske poklon-pakete vrijedne 400,00 kn, ali i nešto manji broj onih slađih, dječjih. I dok će mališene pored ostalog razveseliti slatkiši i grickalice, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama, od riže, tjestenine, palente, griza, šećera, ulja, margarina, začina, kave, čaja, sira, pršuta, preko slastica i nekolicine higijenskih potrepština, pa sve do svježih jabuka - nedavne donacije Gradskog društva Crvenog križa Krk.
Osim što će se prigodnim poklon paketima pomoći korisnicima gradskog Socijalnog programa u ovo vrijeme darivanja, druženja i zajedništva posjetiti će se i Krčani smješteniu Centru za rehabilitaciju Fortica (Kraljevica), Psihijatrijskoj bolnici Lopača (Rijeka) te Domu za starije psihički bolesne osobe Turnić (Rijeka). Simbolični poklon paketići biti će uručeni i djeci s teškoćama u razvoju tijekom skorašnjeg posjeta njihovim obiteljima.
Uz to, jednokratnom novčanom pomoći u iznosu od 500,00 kn pomoći će se nekolicini osoba s prebivalištem na području Grada Krk, radi nezavidnih životnih situacija smještenih u domove ili kod udomitelja, dok će se iznosom od 3.500,00 kn, kao maksimalnim iznosom propisanim Odlukom o socijalnoj skrbi, izaći u susret trima obiteljima s većim brojem članova koje su snašle teške životne okolnosti.
Najstarijim članovima Udruge umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento te Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, također će biti uručeni prigodni poklon-paketi, pojedinačno vrijedni 120,00 kn.