Predavanje Što roditelji trebaju znati o sigurnosti i privatnosti djece na Internetu

ProBodul.Net (Projekt osvješćivanja za bezbrižno odrastanje djece uz nove elektroničke tehnologije) projekt je LAG-a Kvarnerski otoci koji u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk), s početkom u 17.00 sati, donosi predavanje na temu Što roditelji trebaju znati o sigurnosti i privatnosti djece na Internetu.

Ovo, svakako, zanimljivo i nadasve korisno predavanje održat će Igor Kanižaj, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te izvanredni profesor na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i koautor UNESCO-ve Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti u digitalno doba iz 2014. godine te nacionalni koordinator najvećeg europskog istraživanja o medijskim on-line navikama djece u Europskoj uniji - Kids Online.

Djeca danas odrastaju u svijetu u kojemu se stvarnost isprepliće s virtualnošću. A jednako kao što mnoge opasnosti vrebaju u stvarnom svijetu, one su prisutne i u onom virtualnom te katkada mogu završiti i kobno. Stoga je iznimno važno da se djecu nauči kako da prepoznaju potencijalnu opasnost, odnosno kako da na nju reagiraju… Neke od cjelina o kojima će tijekom predavanja biti riječi su: Privatnost na Internetu, Tko raspolaže našim podatcima, Sigurnost na Internetu, Nasilje na Internetu ili Seksting, a budući da većina roditelja danas slabije barata ovim temama od svojih mališana, o istima ih je bitno educirati kako bi, naposljetku, najmlađe znali adekvatno zaštiti, što u konačnici predstavlja primarnu zadaću ovogog edukativnog programa.