Poziv za iskaz interesa: Suradnja s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije u preradi poljoprivrednih proizvoda

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije u suradnji s Primorsko-goranskom županijom uređuje i oprema postrojenje za preradu poljoprivrednih proizvoda koje će se nalaziti u Staroj Sušici, na adresi Karolinska cesta 87.

Centar ovom prilikom obavještava kako će svi proizvođači poljoprivrednih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije biti u mogućnosti preradu svojih proizvoda vršiti u navedenom postrojenju. Prema nabavljenoj opremi postrojenje će moći proizvoditi: (1) bistre i mutne sokove (ambalaža: boce od 0,2 i 0,33 litre te vreće - bag in box od 3,0 i 5,0 litara); (2) pekmeze i džemove (kotao od 130 litara); (3) sušeno voće i bilje (sušara od 20 kvadratnih metara) te (4) jaka alkoholna pića (destilerija - kotao od 95 litara).

Prerada će se vršiti uslužno uz obvezu dostave proizvoda na navedenu adresu kao i podmirenja realnih troškova prerade i ambalaže (ako ne postoji vlastita), odnosno bez posebne naknade za samu preradu i proizvodnju. Očekuje se da će postrojenje biti stavljeno u pogon tijekom svibnja ove godine što ponajviše ovisi o dobivanju odgovarajućih dozvola nadležnih tijela.

Vezano uz eventualnu suradnju s Centrom u preradi poljoprivrednih proizvoda, potrebno je prethodno se očitovati, odnosno uz pozitivno očitovanje obavezno dostaviti ispunjeni upitnik koji se može preuzeti iz priloga ovog poziva.

Prilozi: