Povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, članovi Socijalnog vijeća krenuli darivati potrebite

Prema ustaljenoj praksi, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, između 14. i 19. prosinca 2020. godine, posjećivat će potrebite obitelji s područja grada Krka, Vrha, Šotoventa i Kornića, poštujući pritom sve epidemiološke mjere.

Tom će im prigodom darivati uglavnom izdašne obiteljske poklon-pakete vrijedne 400,00 kn, ali i nešto manji broj onih slađih, dječjih, vrijednih 150,00 kn. I dok će mališane pored ostalog razveseliti slatkiši, grickalice i slatki napitci, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama, od riže, tjestenine, palente, griza, šećera, ulja, maslaca, začina, kave i čaja, preko sira, namaza od bakalara i suhog mesa, pa sve do slastica, slatkih napitaka i nekolicine higijenskih potrepština. Naposljetku, 50 obitelj dobit će ukupno 61 poklon-paket što ih je za ovu prigodu pripremila Trgovina Krk.

Osim što će se na lijep način pomoći korisnicima gradskog Socijalnog programa u ovo vrijeme darivanja jednokratnom novčanom potporom u iznosu od  500,00 kn izaći će se u susret četirima osobama s prebivalištem na području Grada Krk, koje su radi nezavidnih životnih okolnosti, temeljem odluke nadležnog ministarstva ili na prijedlog Centra za socijalnu skrb Krk, smještene u razne ustanove ili udomiteljske obitelji.