Potrošačica: Javna tribina na temu Euro u Hrvatskoj

Potrošačica - društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, u utorak, 30. kolovoza 2022. godine, provest će javnu tribinu na temu Euro u Hrvatskoj, a koja će, s početkom u 10.30 sati, biti priređena u Velikoj vijećnici Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2).

Putem ove javne tribine, koju sufinancira Grad Krk, potrošači će se moći educirati i informirati o nizu aktualnosti vezanih uz skorašnje uvođenje eura u Hrvatskoj. Dakle, ovo je prilika da se detaljnije upozna proces zamjene valute, ali i educira o pravilima preračunavanja cijena, vremenskom razdoblju dvojnog optjecaja te zadatcima i odgovornostima pojedinih dionika.

Ciljevi Društva Potrošačica su: informiranje, educiranje i savjetovanje potrošača Hrvatske; podizanje razine svijesti o važnosti i unapređenju zaštite potrošača u područjima koja se tiču svakodnevnog života i usluga koje koristimo, u područjima zaštite različitih društvenih i dobnih kategorija, zaštite zdravlja, očuvanja prirode i okoliša te u područjima poslovanja i odnosa; umrežavanje s hrvatskim i međunarodnim organizacijama za zaštitu potrošača; aktivno sudjelovanje u kreiranju i provođenju javnih politika i zakonskih regulativa zaštite potrošača Republike Hrvatske, kao jedne od prioritetnih politika Europske unije; promoviranje, zaštita i zastupanje interesa udruga za zaštitu potrošača pri institucijama Republike Hrvatske, kao i pri tijelima lokalne i regionalne (područne) samouprave; promoviranje volonterstva i organiziranje volonterskog rada; poticanje participativne demokracije potrošača u odlučivanju.