Potpisan novi Kolektivni ugovor s profesionalnim vatrogascima

Novi Kolektivni ugovor koji se tiče prava radnika u Javnoj vatrogasnoj postaji Grada Krka, 31. srpnja 2023. godine, potpisali su gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić, predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeka - Sindikalne podružnice Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Zoran Bajčić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Goran Grubišić.

Potpisivanju ugovora također su nazočili predsjednik Vatrogasnog vijeća i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka Marinko Bajčić te pomoćnik predsjednika Sindikata vatrogasaca Denis Crvić.

Potpisom Kolektivnog ugovora, bruto plaća vatrogascima porasla je u prosjeku za 12 posto, iako to povećanje ovisni o skupini kojoj radnik pripada, s time da Javna vatrogasna postrojba Grada Krka trenutno broji 23 zaposlenika.

Plaće krčkih vatrogasaca sada su u cijelosti usklađene sa Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova koji je na snagu stupio u svibnju ove godine, ali i s materijalnim pravima za državne službenike i namještenike. Temeljem navedenog Pravilnika, Vatrogasno vijeće donijelo je Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Krka.