Podjela ruža, otvorenje izložbe i promocija knjige za Dan žena

Kao u mnogim hrvatskim gradovima, tako i u Krku obilježavanje Međunarodnog dana žena započelo je posve prigodno - podjelom crvenih ruža što su ih, uz čestitke, gradonačelnik Darijo Vasilić u društvu zamjenika Čedomira Milera, na prostoru Vele place tradicionalno darivali svojim sugrađankama.

Otprilike u isto vrijeme, nešto dalje, u Domu za starije i nemoćne osobe Mali Kartec nakon prigodnog zabavnog programa, kojeg su s nestrpljenjem dočekali njegovi brojni korisnici, otvorena je izložba slika zagrebačkog autora Miljelna Belera. Otvorenju su uz autora nazočili ravnatelj Doma Mladen Pokrajčić teinicijatorica tamošnjih likovnih događanja Neli Lugomer, istaknuvši pritom kako ova predstavlja već desetu izložbu unatrag godine dana, a u pripremi su još četiri, što znači da domski izložbeni prostor prati dinamiku aktivnih galerija čime se uspješno razbija svaka predrasuda i uglavnom negativna prcepcija domova za stare i nemoćne osobe.
Danas uvečer, točnije u 20.00 sati u prostoru Udruge Frankopani Knezovi Krčki organizira se književna večer, odnosno predstavljanje rukopisa krčke autorice Elfride Matuč Mahulje Smrt je baby blue - Živ sam itekako. 
Ovakim simboličkim gestama i prigodnim događanjima svakog 08. ožujka prisjećamo se ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća žena, ali i mnogih heroina koje su tijekom povijesti, unatoč iznimno teškim uvjetima, ulazile u borbu za ravnopravnost, za ono elementarno u ljudskom i civilizacijskom smislu. Prvi Dan žena tako je 28. veljače 1909. godine obilježen u SAD-u, i to deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.