Podjela ruža, koncert i stand-up večer za Međunarodni dan žena

Kao u mnogim hrvatskim gradovima, tako i u Krku obilježavanje Međunarodnog dana žena, 08. ožujka 2019. godine, započelo je posve prigodno - akcijom podjele crvenih ruža što su ih, uz čestitke i pokoji kompliment, gradonačelnik Darijo Vasilić u društvu zamjenika Čedomira Milera te još dvojice gradskih djelatnika Igora Hrasta i Vedrana Hajdina, na glavnom gradskom trgu tradicionalno darivali svojim sugrađankama.

Obilježavanje se, danas, nastavlja i programom u šatoru na krčkom autobusnom kolodvoru gdje će, s početkom u 20.00 sati, koncertni program izvesti jedna od najpopularnijih pjevačica regije Neda Ukraden, za čijim će hitovima uslijediti nastup krčke grupe Urnebes, s time da cijena ulaznice za ovo cjelovečernje događanje iznosi 30,00 kn.

Međutim ni to nije sve, s obzirom da u organizaciji Udruge Kreativni Krk, u subotu, 09. ožujka, u Velikoj gradskoj vijećnici, s početkom u 20.30 sati, slijedi predstavljanje komičarki iz jedinog kluba stand-up komedije u regiji, zagrebačkog Studija Smijeha, i to pod motom Ladies night! Svoje najbolje fore za ovu su prigodu pripremile: Miranda Lončar, Vlatka Mifka, Dragitza Raštegorac Grubišić i najiskusnija komičarka regije Marina Orsag. Karte za Ladies night, čija je cijena 40,00 kn, mogu se rezervirati putem Facebook profila Kreativnog Krka ili mailom na kreativnikrk@gmail.com. Uz to, treba spomenuti kako će se karte moći kupiti i na ulazu u Vijećnicu, neposredno pred početak predstave (od 19.30), ukoliko dotad još uvijek budu raspoložive.

Ovakim simboličkim gestama i prigodnim događanjima svakog 08. ožujka prisjećamo se ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća žena, ali i mnogih heroina koje su tijekom povijesti, unatoč iznimno teškim uvjetima, ulazile u borbu za ravnopravnost, za ono elementarno u ljudskom i civilizacijskom smislu. Prvi Dan žena tako je 28. veljače 1909. godine obilježen u SAD-u, i to deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.