Početak školske godine: Gradonačelnik posjetio krčke prvašiće

Prvašići Matične škole Fran Krsto Frankopan Krk i Područne škole Vrh imali su prilike na početku svog obrazovnog puta osobno se susresti s gradonačelnikom Darijem Vasilićem, i to tijekom kratkih druženja koja su najprije u krčkoj, a potom i vršanskoj školi priređena 03. listopada 2019. godine, u jutarnjim satima.

Ovom prigodom najmlađim školarcima podijeljen je vrijedan i nadasve koristan poklon paketić, i to s dvije edukativne slikovnice: Hrvatska za djecu i Krk - otok od zlata, a ne od blata. I dok prvospomenutu slikovnicu, autorskog dvojca Maje Perišin i Marija Matića, možemo okarakterizirati kao prvo (mališanima prilagođeno) polazište za otkrivanje iznimnih raznolikosti Hrvatske, potonja, čiji tekst potpisuje Denis Lešić, a ilustracije krčki slikar Saša Lončarić, u formi vodiča otokom Krkom, mališane upoznaje s obrascima ponašanja u skladu s načelima ekologije i održivog razvoja. Riječ je o slikovnici objavljenoj u sklopu europskog projekta Informiraj, educiraj, recikliraj, čiji je nositelj, uz podršku Trgovačko-komunalnog društva Ponikve eko otok Krk, bio upravo Grad Krk.    

Osim samog upoznavanja s gradonačelnikom, zadaća ovakvih druženja, koja su sada već prerasla u tradiciju, jest osim darivanja i potaknuti mališane da se u školskom okruženju osjećaju što ugodnije. Poklon je tako primilo 60 prvašića, odnosno njih 42 u Matičnoj školi Krk, unutar dva razredna odjeljenja (1.A - 21 učenik; 1.B - 21) i 18 u Područnoj školi Vrh, a pomoć gradonačelniku u njihovoj podijeli pružili su ravnatelj škole Serđo Sambilić i Andreana Gluaković, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka. Ovo druženje, dodatno je začinjeno pokojim simpatičnim komentarom upućenim krčkom gradonačelniku koji je prvašićima pritom otkrio kako je jedan od ključeva budućeg uspjeha upravo znatiželja ili otvorenost prema otkrivanju i stjecanju stjecanju novih znanja i vještina. Za uzvrat, najmlađi krčki školarci svoje su goste kako i priliči dobrim domaćinima, naposljetku, počastili pjesmom!