Početak školske godine: Gradonačelnik posjetio krčke prvašiće

Prvašići Matične škole Fran Krsto Frankopan Krk i Područne škole Vrh imali su prilike na početku svog obrazovnog puta osobno se susresti s gradonačelnikom Darijem Vasilićem, i to tijekom kratkih druženja koja su najprije u vršanskoj, a potom i krčkoj školi priređena 10. listopada 2018. godine, u jutarnjim satima.

Ovom prigodom najmlađim školarcima podijeljen je vrijedan i nadasve koristan poklon paketić, i to s edukativnom slikovnicom Hrvatska - Veseli zemljopis Turističke naklade, ali i Kurykticom - prvom društvenom igrom na temu baštine otoka Krka. I dok je slikovnica autorskog dvojca Maje Perišin i Marija Matića, okarakterizirana kao prvo (mališanima prilagođeno) polazište za otkrivanje iznimnih raznolikosti Hrvatske i njenih gradova, donoseći tako mnoštvo podataka o Hrvatskoj u cjelini, ali i njezinim regijama (Središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, Istri i Kvarneru, Dalmaciji, Slavoniji i Baranji), društvena igra autorice Maše Varde (Hedonist), ujedno i jedan od certificiranih gradskih suvenira koji od prošle godine ponosno nosi oznaku Dar iz Krka, izniman je poticaj istraživanju prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka Krka, s namjerom da se kroz igru i zabavu najmlađi igrači zainteresiraju za bogatu i raznoliku krčku povijest.

Osim samog upoznavanja s gradonačelnikom, zadaća ovakvih druženja, koja su sada već prerasla u tradiciju, jest osim darivanja i potaknuti mališane da se u školskom okruženju osjećaju što ugodnije. Poklon su tako primila 72 prvašića, odnosno njih 11 u Područnoj školi Vrh i 61 u Matičnoj školi Krk, i to po prvi put unutar tri razredna odjeljenja (1.A - 21 učenik; 1.B - 20; 1.C - 20), a pomoć gradonačelniku u njihovoj podijeli pružili su ravnatelj škole Serđo Sambilić i Tamara Žic, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka. Ovo druženje, dodatno je začinjeno pokojim simpatičnim komentarom upućenim krčkom gradonačelniku koji je prvašićima pritom otkrio kako je jedan od ključeva budućeg uspjeha upravo znatiželja ili otvorenost prema otkrivanju i stjecanju stjecanju novih znanja i vještina. Za uzvrat, najmlađi krčki školarci svoje su goste kako i priliči dobrim domaćinima, naposljetku, počastili pjesmom!