Plemeniti cilj Slatkog otoka još jednom sjedinio vrijedne ruke

U organizaciji Humanitarne udruge Andrijana Gržetić, 23. prosinca 2014. godine, na krčkoj Veloj placi održana je sedma po redu humanitarna prodajna izložba bodulskih kolača Slatki otok.

Od dobrovoljnih priloga koje su brojni kupci ostavljali za odabrane slastice - pogače, kroštule, kiflice, fritule, imbriagone, orehnjače, medenjake i ostale tradicionalne slatke delicije - prikupljeno je ukupno 8.067,00 kn, kojima valja pridružiti i ovogodišnju donaciju iseljeničkih klubova iz New Yorka vrijednu 1.150,00 $.
Zavidnu količinu slastica, koje su iznova rasprodane u svega nekoliko sati, za potrebe humanitarne izložbe darovale su brojne otočanke i otočani, ali i kulturna, sportska te karitativna udruženja. Na dva poveća štanda tako je tijekom jutra, uz koordinatoricu ove hvalevrijedne inicijative Gordanu Gržetić, dežuralo i nekoliko osoba iz javnog života otoka Krk. 
U akciji, realiziranoj pod motom - odaberi što želiš, plati koliko možeš, pomogni ako hoćeš, prikupljena sredstva bit će kao i prethodnih godina namijenjena nastavku realizacije primarnog projekta udruge, odnosno stipendiranju osnovnoškolaca, koji su ostali bez očeva. Informacije radi, za tekuću školsku godinu dodijeljene su četiri školarine otočnim osnovcima, i to svaka u iznosu od 4.000,00 kuna. Prema dostupnim saznanjima, riječ je o jedinoj nacionalnoj neprofitnoj organizaciji, koja školuje isključivo osnovnoškolce bez očeva.
Svoj prilog ovogodišnjem Slatkom otoku, dali su i uvijek vrijedni mališani iz Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, koji su na posebnom štandu posjetiteljima nudili vlastite rukotvorine.