Ovogodišnje blagdanske aktivnosti članova krčkog Socijalnog vijeća

Prema uvriježenoj praksi, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka zajedno s Marinkom Margan, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti, povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, između 13. i 16. prosinca, posjećivali su potrebite obitelji s područja grada Krka, Vrha, Šotoventa i Kornića.
Tom su im prigodom darivali uglavnom izdašne obiteljske poklon-pakete vrijedne 400,00 kn, ali i nešto manji broj onih slađih, dječjih, vrijednih 150,00 kn, s time da su korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon-paketa, do prvospomenutog iznosa, mogli odrediti sami. Naposljetku, ukupno su podijeljena čak 62 poklon-paketa zaista raznolikog sadržaja potrebnog svakom kućanstvu.
Osim što se na lijep način pomoglo korisnicima gradskog Socijalnog programa, u ovo vrijeme darivanja, druženja i zajedništva, na inicijativu Socijalnog vijeća, jednokratnom novčanom potporom u iznosu od 500,00 kn izaći će se u susret četirima osobama s prebivalištem na području Grada Krk koje su zbog nezavidnih životnih okolnosti, rješenjem Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske, smještene u udomiteljske obitelji ili odgovarajuće ustanove izvan otoka Krka.
Pored toga, predstavnici udruga umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento, također će uskoro krenuti s posjećivanjem svojih najstarijih članova kojom prigodom će im darivati prigodne blagdanske poklon-pakete, za čiju je nabavu iz gradskog Proračuna osigurana potpora vrijedna 25.000,00 kn.