Otvoreno glasovanje za osobu godine otoka Krka

Nakon što je završen postupak slanja primjedbi vezanih uz prethodno izdvojene kandidature za izbor osobe godine otoka Krka, 15. prosinca 2014. godine, na stranicama Internet portala Otok Krk objavljena je konačna lista kandidata za ovu prestižnu titulu.

Svi koji to žele, zaključno do 24. prosinca, mogu isključivo putem ankete s naslovnice spomenutog medija (smještene u krajnje desnom izborniku) svoj glas dati kandidatu za kojeg smatraju da zaslažuje biti proglašen osobom godine, a osim čitatelja o tome će ove godine odlučivati i tročlani žiri kojeg čine Miranda Šebelja, Ivica Brusić Brujo i Milovan Kirinčić. Rezultati ove akcije, koju već četvrtu godinu za redom pokreće Multimedijalna udruga Krčka beseda, biti će, kao i dosad, poznati na sam Božić. 
Za osobu godine otoka Krka tako je u konačnici predloženo četvero kandidata različitih zanimanja i godina, koji su se u prethodnom razdoblju izdvojili nekom hvalevrijednom inicijativom, akcijom ili dugogodišnjim nastojanjem.
 
  1. Josip Cvelić (78) iz Krka, inače predsjednik Udruge umirovljenika Grada Krka među kandidate za naslov osobe godine ušao je zahvaljujući dugogodišnjem zalaganju u udruženju kojeg uspješno vodi od 2003. godine, ali i stalnim humanitarnim radom koji se očituhe u akcijama prikupljanja humanitarne pomoći kojom krčki penzioneri pomažu svoje vršnjake i prijatelje diljem Hrvatske. 
  2. Marijan Markič (31) iz Krka, zamjenik kapetana u Marini Punat, svoju kandidaturu duguje angažmanu kojeg je kao ronilac iskazao za sudjelovanja u akcijama spašavanja koje su provođene na poplavama pogođenom području Gunje. 
  3. Mirjana Skomeršić (34) iz Krka u ovo je društvo ušla organizacijom uspješne humanitarne akcije kojom je nizom prigodnih događanja, pored ostalog i velikim humanitarnim koncertom održanim u krčkoj srednjoj školi, prikupljan novac nužan za pomoć blizankama Maji i Josipi iz Vrha. 
  4. Anica Spicijarić (54) iz Njivica kandidaturu je zaslužila višegodišnjim volonterskim radom u Udruzi za zaštitu životinja Felix, čija je i predsjednica, a osim za skrb o napuštenim ljubimcima valja istaknuti i inzistiranje na neprestanom podizanju svijesti o odgovornosti prema životinjama.