Otvorenje izložbe Što djeca rade u Smokviku 7? u Dječjem vrtiću Katarina Frankopan

U Matičnoj kući Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, u srijedu, 05. listopada 2022. godine, s početkom u 10.00 sati, otvara se zanimljiva izložba inspirirana smokvom i smokvarstvom pod nazivom Što djeca rade u Smokviku 7?. Postav ove izložbe nastao je kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti mališana iz krčkog vrtića u čijem je fokusu bilo za otočnu kulturu jedno važno i vrijedno stablo - smokva.

Inicijatorica izložbe i njezina idejna nositeljica je odgojiteljica Jasminka Gršković koja je aktivnostima s djecom - branjem smokava, njihovim slikanjem, filcanjem, kuhanjem pekmeza te čaja i soka od smokvinog lista - i dokumentiranjem istih, doprinjela svemu onome čemu je ova odgojno-obrazovna ustanova inače posvećena.

Izložba, također, govori kako je dijete u centru svakog pedagoškog djelovanja, s ciljem da mu se pomogne u napredovanju te otkrivanju i razvijanju svih potencijala, istovremeno uvažavajući kulturni identitet podneblja samog vrtića.

Postoji poseban žar kojeg ne samo odgojiteljica Jasminka Gršković, već i njezine kolegice i kolege, prezentiraju kroz izložbom obuhvaćene fotografije djece, a to je žar za stvaralaštvom koji otkriva znatiželjno dijete koje postaje protagonist upravljanja vlastitim procesom učenja. Odgojno-obrazovna praksa je kolektivno postignuće, pa tako i ova izložba uvažava sve karike koje u vrtiću surađuju; od odgajatelja, kuharica, spremačica i domara, pa sve do uprave vrtića vođene ravnateljicom. Sve te sastavnice neizmjerno su važne i bitne, i doprinose vrijednosti i uspjehu cjeline!

Izložba Što djeca rade u Smokviku 7? svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 14. listopada, s time da će se postav moći razgledati svakim radnim danom od 07.00 do 08.30 te od 14.30 do 16.30 sati ili nakon sredine listopada, uz prethodnu najavu voditeljici i pedagoginji Matičnog vrtića Krk Renati Klepac, telefonom na 099 23 93 907.