Otok Krk - prvi otočni domaćin starta u povijesti međunarodne utrke CRO Race

CRO Race vrhunsko je sportsko događanje, koje kroz šest etapa natjecanja prolazi kroz cijelu Hrvatsku, čineći je tako sportskom arenom, okupljajući pritom svjetske bicikliste i timove iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Posebnost ovogodišnjeg, osmog izdanja jest to što utrka konačno dolazi i na otoke, a otok Krk prva je otočna destinacija i domaćin starta CRO Racea te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice!

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica Općine Dobrinj, Turistička zajednica Općine Omišalj, Turistička zajednica Općine Punat, Turistička zajednica Općine Baška, Turistička zajednica Općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

 

 

Grad Krk domaćin pete etape međunarodne biciklističke utrke
 

Ovogodišnja utrka održavat će se između 26. rujna i 01. listopada 2023. godine, a četvrta etapa, koja starta iz grada Krka, planira se 29. rujna. S ciljem osvajanja CRO Racea, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u televizijskom prijenosu uživo!

CRO Race utrka uvrštena je u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i na njoj nastupaju najveće biciklističke zvijezde što dokazuje i činjenica kako se na prošlome izdanju CRO Racea natjecao i pobjednik Tour de Francea 2022. godine, Jonas Vingegaard, zabilježivši i pobjedu upravo na petoj etapi.

CRO Race utrka za startove i ciljeve odabire gradove diljem Hrvatske, povezujući tako sjever i jug, primorje i kontinent. Njezina dodana vrijednost, osim sportskog i promotivnog segmenta, jest i promicanje zdravog i aktivnog načina života.

 

Širenje outdoor ponude - jedan od prioriteta
 

– Širenje outdoor aktivnosti i ponude aktivnog odmora postalo je svojevrsnim prioritetom na našem otoku, pa je uloga otoka i grada Krka kao domaćina pete etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race savršen nastavak tih stremljenja. Značaj i mogućnosti ovakve promocije prepoznale su sve otočne turističke zajednice te su se tako pridružile velikom broju svjetskih turističkih destinacija koje predstavljaju i promoviraju svoje ljepote kroz suradnje na ovako relevantnim i zvučnim projektima. Otok Krk i cikloturizam već su povezani nizom projekata koje omogućava uređena mreža više stotina kilometara označenih biciklističkih staza, a nama je posebno zadovoljstvo što će upravo grad Krk ove godine imati priliku predstavljati taj značajan dio otočne ponude kroz utrku CRO Race, kazala je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka.