OŠ Fran Krsto Frankopan: Javni poziv za prijavu djece školskih obveznika za školsku godinu 2023./24.

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan poziva roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2023./24., rođene od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine, na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Prema Planu upisa djece u prvi razred osnovne škole kojeg je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, prijave za upis u prvi razred Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk bit će omogućene elektroničkim putem, i to u vremenu od 23. do 27. siječnja 2023. godine.

Prijave će se tada moći izvršiti putem internetske stranice Škole: osnovnaskolakrk.hr, klikom na Obrazac prijave za upis u prvi razred koji će biti aktiviran isključivo od 23. siječnja do 27. siječnja.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti elektroničkim putem prijaviti dijete, od 23. do 27. siječnja, između 11.00 i 12.00 sati, omogućit će se prijava putem telefonskog broja: 051/661-946. Prije poziva potrebno je pripremiti OIB djeteta te podatak o adresi elektroničke pošte roditelja, kao i broja telefona/mobitela zbog daljnjih kontakata.

Prilikom prijave te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine matične i područne škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.

Upisna područja Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk su sljedeća:

  • Matična škola Krk: Krk, Kornić, Muraj, Lakmartin;
  • Područna škola Vrh: Vrh, Salatići, Kosići, Skrpčići, Pinezići, Bajčići, Brusići, Linardići, Žgaljići, Milohnići, Brzac, Poljica, Nenadići;
  • Područna škola Punat: Punat, Stara Baška, Kornić, Muraj;
  • Područna škola Baška: Draga Baška, Jurandvor, Batomalj, Baška;
  • Područna škola Vrbnik: Vrbnik, Risika, Garica, Kampelje.

O terminima za liječnički pregled djeteta te testiranju kod školskog psihologa roditelji će biti obaviješteni putem adrese elektroničke pošte koju su naveli u prijavi nakon završetka prijavnog postupka.

Upute i obrasci za cjelokupni predupisni i upisni postupak u osnovnu školu bit će u narednom razdoblju objavljeni na internetskoj stranici Škole: osnovnaskolakrk.hr.

(U prilogu ove objave nalazi se i dokumentacija Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije!)